Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

113Online bovenaan bij googlen op zelfmoord

Annelies Vermeulen
In navolging van een pilot in de Verenigde Staten is nu ook in Nederland een actie begonnen voor mensen die hulp zoeken bij wanhoop en zelfmoordgedachten. Als iemand zoekt op termen als zelfmoord, zelfdoding of suïcide komt diegene uit bij 113Online.
113Online bovenaan bij googlen op zelfmoord

Voor Stichting 113Online is deze handreiking van groot belang. Op deze wijze kunnen nog meer mensen bereikt worden die tot nu toe eerst een zoektocht moesten ondernemen op internet.

E-mail en chat

Sinds de lancering van 113Online op 7 oktober 2009 is aan veel mensen een luisterend oor geboden door de vele vrijwilligers van Stichting EX6, Sensoor en Fonds Psychische Gezondheid die voor 113Online werken. Zo’n twintigduizend keer is gebeld naar het crisisnummer en per maand werden rond de 450 crisisgesprekken via de chat gevoerd. Naast crisisopvang biedt 113Online ook therapie in de vorm van e-mail en chat door psychologen. Meer dan drieduizend e-mails zijn reeds verstuurd en per maand zijn meer dan honderd chatgesprekken gevoerd. Daarnaast zijn veel mensen actief op het forum. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Platform voor zelfmoordpreventie 113Online met sluiting bedreigd

Online zelfmoordpreventie krijgt ruim miljoen euro

Tweede Kamer en Klink willen zelfmoord terugdringen

2 REACTIES

  1. Zolang mensen in een positie worden gedrukt dat ze geen andere oplossing meer zien zal suicide de eerste mogelijkheid zijn om zich te vergewissen van een vredig einde, en dan hoeft die hele politieke vooringenomenheid niet meer effectief met jou en je gezin het zwaard van Damocles te spelen!

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.