Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

176 banen weg bij Delta Psychiatrisch Centrum

Om een financieel gezonde toekomst te behouden, gaat Delta Psychiatrisch Centrum fors bezuinigen: 9,5 miljoen op personeelskosten en 2,5 miljoen op materiële kosten.
176 banen weg bij Delta Psychiatrisch Centrum
Premium

Door de bezuiniging van 12

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Een onterechte diskwalificatie van de GGZ die getuigt van onwetendheid: niet alleen de GGZ, maar alle zorg is en blijft een constante factor. De suggestie dat continueren van GGZ dubieus is, wijs ik resoluut van de hand. Gemdiddeld wordt één op de drie Nederlanders ooit in zijn leven geconfronteerd met een aandoening uit het psychische spectrum (van ADHD tot verslaving, van burn-out tot psychose en van pscycho geriatrie tot eetstoonissen). Het simpelweg dichtdraaien van de GGZ zorg leidt niet tot minder patienten, maar tot meer maastchappelijke problemen (dak- en thuislozen, schietincidenten, schooluitval, etc.). Inderdaad: de genezing van een psychiatrische aandoening is minder ’tastbaar’ dan een nieuwe heup, maar sommige maastchappelijke functies zijn qua resultaat eenvoudigweg onvoldoende meetbaar (krijgsmacht, politie, rechterlijke macht, etc.). En bedenk tenslotte bovendien dat in de vorige eeuw de kerk en de geemeenschap in de geestelijke verzorging een belangrijke rol vervulden.
   Het is te hopen dat h.koklkj niet tot eenderde van de Nederlanders die ooit een beroep op de GGZ moeten doen!

  3. Moet ook niet vergeten, dat deze tak van gezondheidszorg een eeuwigdurende kostenpost is, die kost wat kost gedrukt moet worden.Lieve woorden helpen hier niet bij, maar wat heeft het voor zin om een zgn. zorg te continueren, die statisch nooit gelijkwaardig kan zijn als in de normale reguliere zorg, waarbij de client op een zeker moment zijn eigen koers vaart.
   Dus het GGZ zal ook zijn limieten moeten stellen

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.