Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

176 banen weg bij Delta Psychiatrisch Centrum

Om een financieel gezonde toekomst te behouden, gaat Delta Psychiatrisch Centrum fors bezuinigen: 9,5 miljoen op personeelskosten en 2,5 miljoen op materiële kosten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
176 banen weg bij Delta Psychiatrisch Centrum

Door de bezuiniging van 12 miljoen euro is het onvermijdelijk dat hierdoor 176 arbeidsplaatsen verloren gaan. De organisatie houdt rekening met gedwongen ontslagen. Twee derde van de personele bezuinigingen zal gerealiseerd worden in het management, de staf en de ondersteunende diensten. Eén derde wordt opgebracht door aanpassingen in de directe zorg.

Ingrijpend 
In het persbericht van Delta staat: ‘De kwaliteit en omvang van de hulpverlening aan mensen met een psychisch of psychiatrisch probleem blijft gewaarborgd. De bezuinigingen hangen samen met de vele veranderingen in de ggz-sector, die elkaar de afgelopen tijd in hoog tempo zijn opgevolgd. De overheid heeft forse

4
33

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Een onterechte diskwalificatie van de GGZ die getuigt van onwetendheid: niet alleen de GGZ, maar alle zorg is en blijft een constante factor. De suggestie dat continueren van GGZ dubieus is, wijs ik resoluut van de hand. Gemdiddeld wordt één op de drie Nederlanders ooit in zijn leven geconfronteerd met een aandoening uit het psychische spectrum (van ADHD tot verslaving, van burn-out tot psychose en van pscycho geriatrie tot eetstoonissen). Het simpelweg dichtdraaien van de GGZ zorg leidt niet tot minder patienten, maar tot meer maastchappelijke problemen (dak- en thuislozen, schietincidenten, schooluitval, etc.). Inderdaad: de genezing van een psychiatrische aandoening is minder ‘tastbaar’ dan een nieuwe heup, maar sommige maastchappelijke functies zijn qua resultaat eenvoudigweg onvoldoende meetbaar (krijgsmacht, politie, rechterlijke macht, etc.). En bedenk tenslotte bovendien dat in de vorige eeuw de kerk en de geemeenschap in de geestelijke verzorging een belangrijke rol vervulden.
    Het is te hopen dat h.koklkj niet tot eenderde van de Nederlanders die ooit een beroep op de GGZ moeten doen!

  3. Moet ook niet vergeten, dat deze tak van gezondheidszorg een eeuwigdurende kostenpost is, die kost wat kost gedrukt moet worden.Lieve woorden helpen hier niet bij, maar wat heeft het voor zin om een zgn. zorg te continueren, die statisch nooit gelijkwaardig kan zijn als in de normale reguliere zorg, waarbij de client op een zeker moment zijn eigen koers vaart.
    Dus het GGZ zal ook zijn limieten moeten stellen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.