Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

2,5 miljoen voor dementieonderzoek Radboud

Het Radboudumc Alzheimer Centrum ontvangt ruim 2,5 miljoen euro voor onderzoek naar dementie. Het landelijke subsidieprogramma Memorabel II van ZonMw honoreerde zes onderzoeksprojecten en drie partnerprojecten. Hiermee krijgt het onderzoek naar dementie in het Radboudumc een extra impuls.
Bestuur-ouderenzorg-Fotolia-400.jpg

Memorabel is een onderzoeks- en innovatie programma in opdracht van het ministerie van VWS. Het wordt uitgevoerd door ZonMw in het kader van het Deltaplan Dementie. Doel van het onderzoeks- en innovatieprogramma Memorabel is de kwaliteit van leven van mensen met dementie en de aan hen geleverde zorg en ondersteuning te verbeteren. Dit doet ZonMw door het uitvoeren van onderzoek en het ontwikkelen en toepassen van effectieve en doelmatige instrumenten, interventies en zorgmodellen. In totaal is voor deze projecten ruim zeventien miljoen euro beschikbaar. De individuele projecten ontvangen bedragen tussen 200.000 en 1.500.000 euro.

Projecten
Het betreft onderzoeksprojecten over dementienetwerken, de dementievriendelijke samenleving, het effect van voeding op dementie, nuttige dagbesteding, dementie bij mensen met een niet-Westerse achtergrond en eiwitstapeling in de hersenen. Lees meer.

Dossier Ouderenzorg
In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.