Financiële seinen voor ouderenzorg staan op rood

Voor de korte termijn hebben de meeste organisaties in de ouderenzorg hun financiële positie op orde. Maar met een gemiddeld rendement van 1,5 procent zal in 2018 nog maar zeven procent van de instellingen financieel gezond zijn.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Financiële seinen voor ouderenzorg staan op rood
Foto: iStock

Dat staat in de Benchmark in de Zorg 2014, een jaarlijks onderzoek dat PwC doet in opdracht van brancheorganisatie ActiZ.

Financiën korte termijn op orde

Op het eerste gezicht weten instellingen in de ouderenzorg goed om te gaan met de financiële uitdagingen. Ze hebben immers te maken met zorginkopers, zowel zorgverzekeraars als gemeenten, die flink het mes zetten in de tarieven. Door kostenbeheersing en uitstel van investeringen slagen de meeste zorgorganisaties erin financieel hun broek op te houden. 38 procent van de zorgorganisaties is nu financieel gezond, tegen 33 procent een jaar geleden. De nettomarge van 1,5 procent die

1
110

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. werken inde zorg als zorgverlener is ziektemakend.Hard werken zal het probleem niet zijn wel al dat gedoe verloren tijd en energie met jaarlijkse contracten. Ik zou heel willen weten hoeveel geld er gaat naar alles wat administratie betreft sinds dbc en in de zorg en nu in de thuiszorg,
    Stress tgv administratiefrustatie is bij mij met 100% toegenomen. Adm tijd van 20% voor DCtijdperk naar 25 % en dan nog eens de extra kosten voor allerlei ICT verplichtingen. Ik snak naar mijn pensioen niet door mijn werk inhoudelijk wel door zoveel tijd geld en energie kwijtraken aan administratie. Ik ben hulpverlener geen boekhouder. En zeker wil ik kritisch kijken naar hoeveel is genoeg. Dat deed ik altijd al! Arme oudjes en wijkverpleging!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.