Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

‘9000 mensen verliezen baan in ggz’

Annelies Vermeulen
Zeker 9000 mensen in de geestelijke gezondheidszorg gaan volgend jaar hun baan kwijtraken. Dat zegt GGZ Nederland-voorzitter Marleen Barth. "Dit massaontslag is een direct gevolg van de kabinetsbezuiniging van 600 miljoen euro", vertelt Barth.
'9000 mensen verliezen baan in ggz'

“We hebben het over ruim 10 procent van het budget in de geestelijke gezondheidszorg dat in een keer geschrapt wordt.” Barth verwacht dat vooral zzp’ers en mensen met een flexcontract hun werk verliezen. “We weten dat over vijf jaar een tekort aan mensen gaat ontstaan. Het is zo cru om nu mensen te ontslaan, terwijl je weet dat ze binnen een paar jaar weer hard nodig zijn.”

Abvakabo FNV

Abvakabo FNV vindt de uitspraken van Marleen Barth van GGZ Nederland onbegrijpelijk en ongeloofwaardig. “Vorig jaar gaf GGZ Nederland nog aan dat het moeilijk is om geschikte mensen te vinden, nu moeten er ineens arbeidsplaatsen verdwijnen”, zegt Elise Merlijn, bestuurder zorg van Abvakabo FNV. “In de toekomst ontstaan er door de hoge leeftijdsopbouw in deze sector tekorten. Wij kunnen ons dan ook niet voorstellen dat werkgevers nu afscheid nemen van medewerkers die straks keihard nodig zijn om goede geestelijke gezondheidszorg te kunnen verlenen. Abvakabo FNV gaat dan ook met instellingen in overleg en eist dat er goede afspraken worden gemaakt om mensen te behouden voor de zorgsector.” (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Ontslaggolf bedreigt ggz

NZa: ‘Geen vangnet nodig in ggz bij overgang naar dbc’s’

CZ: ‘Ggz moet nut bewijzen’

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.