Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

CIZ: Opzeggingen AWBZ-begeleiding in maart bekend

Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) maakt in maart de consequenties van de zogeheten pakketmaatregelen AWBZ bekend. Dan wordt precies bekend hoeveel mensen hun ondersteunende begeleiding uit de AWBZ hebben verloren.
CIZ: Opzeggingen AWBZ-begeleiding in maart bekend

Op 1 oktober 2009 is gepeild dat 6874 mensen hun begeleiding zijn verloren door strenger indiceren op basis van een bezuinigingsoperatie. Daarnaast hebben 31.245 personen geen begeleiding meer aangevraagd, wat volgens het indicatieorgaan een gebruikelijk aantal opzeggingen is. Normaliter heeft 40 procent van de cliënten tijdelijke begeleiding nodig. De peildatum voor de definitieve cijfers is 1 januari 2010, omdat een groot deel van de nieuwe indicaties op die datum zijn ingegaan. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

CIZ overspoeld met bezwaarschriften
Aantal cliënten zonder begeleiding neemt toe
CIZ indiceert niet voor kinderdagcentrum

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

130701

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.