Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Icare doet aangifte tegen voormalig bestuurder

Stichting Icare heeft aangifte gedaan tegen één van haar voormalige bestuurders, Bart V. Deze ex-bestuurder staat volgende week voor de meervoudige kamer van de rechtbank in Assen op verdenking van onder andere fraude en witwassen.
Icare doet aangifte tegen voormalig bestuurder

De rechtszaak vloeit voort uit een tweejarig FIOD-ECD onderzoek naar mogelijke fraude bij de verkoop van vastgoed en bedrijfsonderdelen door de voormalig bestuurder. De feiten zouden zich hebben afgespeeld in de jaren 2000 tot 2003. Icare is mogelijk slachtoffer in deze zaak. Eerder heeft Icare zich al gevoegd als benadeelde partij.

Icare concludeerde dat zij in twee zaken schaden hebben geleden. De eerste bij de verkoop van Thuiszorg Perfect BV en de tweede bij de verkoop van Thuiszorgwinkels BV. In het totaal gaat het om een bedrag van afgerond 5,5 miljoen euro. Icare doet naar eigen zeggen aangifte omdat ze naar klanten, leden, medewerkers en financiers de zware verantwoordelijkheid voelt om ervoor te zorgen dat dit bedrag weer terugkomt waar het hoort: ten dienste van de zorg. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Icare-topman vervolgd voor fraude van boven vijf miljoen
Fraude bij Icare thuiszorg
Bond dreigt Icare met rechter

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  anoniem

  tja,Espria....ggz drenthe is er ook een onderdeel van,en daar wordt nog steeds gelogen en gefraudeerd bij het leven.Een slagzin als "voor een blijvend waardevol bestaan",staat totaal haaks op de respectloosheid waarmee ze met kwetsbare mensen omgaan.Het is een geldmachine,met een slogan,die niets te maken heeft met de werkelijkheid.

 • no-profile-image

  Pijnlijk, nu pas stelling te nemen?Hoe groot kan m

  Organisatie Icare is onderdeel Espria en wordt bestuurd door een Raad van Bestuur. Deze staat onder toezicht van de Raad van Commissarissen.
  .Espria heeft als missie ‘voor een blijvend waardevol bestaan’ en biedt wonen, service en zorg aan in heel Nederland. Dicht bij klanten en met keuzevrijheid. De klanten van Espria zijn mensen van alle leeftijden, met een beperking of een behoefte aan ondersteuning. Espria zorgt dat zij zelf de regie over hun eigen leven houden en kunnen blijven meedoen in de samenleving.

  Naast Icare maken o.a. Evean, Zorggroep Meander, GGZ-Drenthe, De Trans, De Kraamvogel en Zorgplaats.nl deel uit van het concern Espria. Met Woonzorg Nederland heeft Espria een samenwerking. Voor meer informatie over Espria kunt u naar www.espria.nl.

Of registreer u om te kunnen reageren.