Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

NZa pakt onterechte burn-outdeclaraties hard aan

Redacteur Zorgvisie
De NZa gaat een aantal ggz-instellingen controleren op gesjoemel met declaraties voor behandelingen van burn-outs. Eerder dit jaar kreeg HSK Groep al een zware boete voor onterechte burn-outdeclaraties.
Ggz Emergis slaat alarm
Premium

‘Op deze manier krijgen mensen

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

   • Beste D. Mulder,

    Een diagnose kan door bv verzekeraars in de toekomst worden gebruikt om bepaalde ziekte (beelden) uit te sluiten van vergoeding. Je moet dan denken aan bv een arbeids ongeschiktheids verzekering of iets dergelijks. Bij het aanvragen van een dergelijke verzekering dien je dit zelf aan te geven. Met de diagnose depressie kun je verwachten dat de verzekeraars een risico zien op zelfdoding…

    Ik ben erg blij met de stappen die de NZA op dit gebied maakt. Als eigenaar en specialist in de behandeling van burn-out in ons burn-out herstel centrum in Vaals, heb ik dagelijks met deze frauduleuze praktijken te maken. In middels kan ik een boek schrijven over zorgverzekeraars, GGZ instellingen, bedrijfsartsen (doe maar depressie joh) en werkgevers op dit gebied. Soms gaat het goed…. maar vaak totaal niet!

    • Beste M. Rijntjes,

     Dat de NZA haar taak uitvoert door op te treden tegen foutieve diagnoses is niet meer dan normaal. Dat de NZA haar optreden rechtvaardigt door te wijzen op het risico van een psychiatrisch diagnose bij het afsluiten van een hypotheek is echt heel slecht. Het past totaal niet bij het overheidsbeleid om stigmatisering van mensen met een psychische stoornis aan te pakken.

     Zie het recente bericht : https://www.ggznieuws.nl/home/stigmatisering-van-mensen-met-een-psychische-aandoening-in-nederland/.

     De mate waarin mensen stigmatiseren, wordt beïnvloed door de hoeveelheid kennis die ze hebben over psychische aandoeningen: hoe meer correcte informatie ze bezitten, hoe minder ze stigmatiseren. Dat betekent dat interventies en campagnes die zich daarop richten, positieve resultaten kunnen boeken en kunnen leiden tot meer inclusie van mensen met een psychische kwetsbaarheid.

     Kennelijk ontbreekt het bij de NZA senior woordvoerder aan kennis en inzicht.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.