Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

VUmc financiert nieuwe kliniek met loterij

Het VUmc heeft 19 miljoen euro gekregen van de Vriendenloterij. Met het geld is een nieuwe kliniek gerealiseerd waarin tachtig procent van de kankerpatiënten binnen 48 uur een diagnose en een behandelplan krijgen.
VUmc financiert nieuwe kliniek met loterij

De 19 miljoen euro dekt 85 procent van de kosten van het VUmc Cancer Center Amsterdam, dat op 28 september officieel de deuren opent. Bij de VriendenLoterij (voorheen Sponsor Bingo Loterij) konden mensen een lot kopen waarbij zij een voorkeur konden aangeven voor een goed doel. Ruim 100.000 mensen hebben zich de afgelopen jaren verbonden aan het VUmc en kankerbestrijding.

Samenwerking met retail

Bestuursvoorzitter Elmer Mulder van het VUmc is ingenomen met het resultaat. “VUmc heeft zijn wortels in een cultuur van fondsenwerving en publiek-private samenwerking. We hebben nu nog steeds een breed netwerk van donateurs, bijvoorbeeld in de wereld van de retail. Via de filialen van Blokker, de Bijenkorf en Albert Hein is het onder een groot publiek kenbaar gemaakt dat mensen zich konden verbinden met VUmc en kankerbestrijding. Daarnaast hebben Mies Bouman en Ivo Niehe als ambassadeurs voor de nodige aandacht gezorgd.”

VUmc Cancer center

Naast de financiering is de snelle diagnose bijzonder. De afdelingen hematologie, oncologie, longziekten, interne geneeskunde en pathologie werken op één plek samen. De afspraken met medisch specialisten worden zo gepland dat er geen onnodige wachttijden zijn. Patiënten hoeven ook niet meer van de ene naar de andere specialist te gaan in het VUmc Cancer center. De medisch specialisten houden samen een multidisciplinair spreekuur. Voor 24 kankersoorten is het mogelijk om binnen 48 uur een diagnose en een behandelplan te maken. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

VUmc ontwikkelt portaal voor kankerpatiënten
VUmc en AMC vormen medische alliantie

Bekijk ook het filmpje:

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Peter de Wit

    Prima financieringsbron, zo zorg je voor je zelf zonder de belasting- en premiebetaler uit te melken, deelname aan de loterij is een soort vrijwillige donatie.

Of registreer u om te kunnen reageren.