Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Medici Slotervaart delen financieel mee in overname

Medici Slotervaart delen financieel mee in overname
Auteur:
Datum: 01-09-2006


AMSTERDAM - Het Financieele Dagblad (FD) meldt dat de medici van het Slotervaartziekenhuis financieel gaan deelnemen in de overnametransactie door de Zaanse investeringsmaatschappij Meromi Holding. Voor welk percentage is onduidelijk, aldus de krant.

De financier die schuilgaat achter de Zaanse Holding is J. Schram. Hij is via zijn beleggingsmaatschappij Delta Onroerend Goed grootaandeelhouder van Meromi, aldus het FD. Schram zou rond Velsen en Beverwijk grote belangen hebben in onroerend goed.

‘Nederlandse transactie’
Directeur Aysel van Waveren van Meromi is, volgens het FD, in Turkije geboren, maar woont al van kinds af aan in Nederland. Zij stelt in een interview dat het om een Nederlandse transactie gaat met Nederlands kapitaal. Hiermee ontkracht ze geruchten in andere media over Turkse connecties bij de transactie.

Terugwerkende kracht
Het FD meldt dat het ziekenhuis met terugwerkende kracht per 1 januari 2006 is overgenomen. Het ziekenhuis is nu bezig met een nieuw ondernemingsplan, waarbij de gezamenlijke zorgverzekeraars mede een hoofdrol spelen. Zij willen de ziekenhuiscapaciteit in het westen van Amsterdam terugschroeven.

Specialisten blij
De medisch specialisten zijn blij met Meromi als nieuwe eigenaar, aldus de financiële krant. Internist Dees Brandjes, woordvoerder van de medische staf, geeft in het FD aan dat Meromi de beste waarborg is voor handhaving van de kennis en kwaliteit die het Slotervaart in huis heeft.

In particuliere handen
Het Slotervaartziekenhuis is het eerste Nederlandse ziekenhuis in particuliere handen, aldus BNR Nieuwsradio, nu het is overgenomen door Meromi Holding. Het ziekenhuis is daarmee gered van de ondergang.

Tien miljoen euro
Het Slotervaart moest uiterlijk vandaag een schuld van 10 miljoen euro hebben voldaan. Dat bedrag is nu voorschoten door Meromi, aldus BNR Nieuwsradio.

Overname woningcorporaties afgeketst
Eergisteren zagen de Amsterdamse woningcorporaties De Key en Het Oosten en zorginstelling Cordaan na lang wikken en wegen af van een overname. (Financieele Dagblad/BNR Nieuwsradio)


Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.