Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Congres: Spoedzorg

Domus Medica, Utrecht
145 Algemeen

Details evenement

15 november 2012
08:30 uur
Domus Medica, Utrecht
Julius Centrum, UMC Utrecht

Incidenten, rampen en crisissituaties blijven ons overkomen. Veelal onverwachts, complex van aard, omvangrijk en divers van karakter. Vele veiligheidspartners trachten zich hier anno 2012 zo goed mogelijk op voor te bereiden en dit geldt in het bijzonder voor de zorgsector.

De acute zorg is zich verder aan het professionaliseren en richt zich in naar de eisen die de moderne samenleving daaraan stelt. Zorginstellingen hebben ook steeds meer aandacht voor het domein van de
‘opgeschaalde zorg' en trachten zich daarop, door middel van risicoanalyses, planvorming en een breed palet aan opleidingen, trainingen en oefeningen, zo goed mogelijk op voor te bereiden. Wat zijn nu de laatste ontwikkelingen op dit terrein, welke lessen kunnen we leren uit recente crisissituaties en hoe ontwikkelt zich de spoedzorg in de komende jaren. Dit en meer zijn interessante thema’s die de organisatie van het spoedzorgcongres op 15 november 2012 met vele zorg- en veiligheidsprofessionals uit het veld op interactieve wijze wil delen.