Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Symposium: Passie voor zorg

ministerie van VWS, Den Haag
230 Algemeen

Details evenement

12:30 uur
ministerie van VWS, Den Haag
Communicatie Company
Communicatie Company organiseert symposium 
‘Passie voor zorg’; kick-off Week van reflectie

De Week van reflectie gaat op maandag 26 november 2012 in het ministerie van VWS van start met het symposium Passie voor zorg. Een programma met inspirerende lezingen, workshops, een talkshow met medewerking van zorgbestuurders over succesvol ethiekbeleid en een ethiekdebat.

De heer Léon Wever, directeur Jeugd ministerie VWS, zal om 12.30 uur het startsein geven voor de landelijke Week van reflectie in de zorg en jeugdzorg 2012. Dagvoorzitter: Ruud Koolen, hoofdredacteur Skipr, crossmediaal communicatieplatform voor beslissers in de zorg.

In gesprek gaan en kennis delen

Passie voor zorg is hét evenement op het gebied van ethiek in de zorg, waar zorgprofessionals, leidinggevenden en bestuurders in de gezondheidszorg en jeugdzorg, docenten en studenten, en vertegenwoordigers van werkgevers- en werknemersorganisaties met elkaar in gesprek gaan en kennis delen. Tijdens het symposium is er alle ruimte om elkaar te ontmoeten, kennis te delen en inspiratie op te doen.

Lezingen over actuele thema’s

Na het startsein door Léon Wever verzorgen drie toonaangevende sprekers op het gebied van ethiek en moreel beraad lezingen over actuele thema’s:

  • Een goede handelingspraktijk vereist een reflectieve professional prof. dr. Joris Slaets, hoogleraar ouderengeneeskunde en hoofd Universitair Centrum voor Ouderengeneeskunde UMC Groningen Lees meer...
  • Ethiek in de langdurige zorg: een wereld te winnen prof. dr. Heleen Dupuis, emeritus hoogleraar medische ethiek Rijksuniversiteit Leiden en voorzitter Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) Lees meer...
  • Kwaliteit van zorg door georganiseerde reflectie & dialoog dr. Bert Molewijk, programmaleider Moreel Beraad, VUmc, EMGO+, Amsterdam en associate professor clinical ethics, Centre for Medical Ethics, University of Oslo Lees meer...

Er is na afloop van de lezingen alle gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers.

Workshop en masterclass

Deelnemers hebben ’s middags de gelegenheid om een workshop of masterclass te volgen bij specialisten op het gebied van ethiek en moreel beraad.

Talkshow & ethiekdebat

Het symposium wordt afgesloten met een talkshow & ethiekdebat m.m.v. bestuurders in de (jeugd)zorg; koplopers op het gebied van ethische reflectie en moreel beraad. De bestuurders worden door dagvoorzitter Ruud Koolen geïnterviewd over het succesvolle ethiekbeleid binnen hun organisatie.