Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Minisymposium: Doe mij maar een HAP speciaal, over de toekomst van de spoedzorg in

Domus Medica, Utrecht
110 Algemeen

Details evenement

12 december 2012
14:30 uur
Domus Medica, Utrecht
Bruggink Communicatie Support

Daarbij komt dat het aantal praktijkhouders onder huisartsen relatief afneemt doordat een groeiend aantal nieuw afgestudeerde collega’s (een aantal jaren?) gaat werken als waarnemer. De praktijkhouders – 75 % van de praktiserende huisartsen – zijn vanuit het verleden verantwoordelijk gemaakt voor het leveren van de spoedzorg op de posten. Deze individuele verantwoordelijkheid wordt door de toenemende werklast overdag en in ANW, en door de integratie van huisartsenposten met SEH’s, steeds klemmender.

Voor de Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen waren bovenstaande ontwikkelingen reden om aan KPMG Plexus te vragen onderzoek te doen naar de ontwikkelingen en knelpunten in de huidige organisatie van de basis spoedeisende zorg. Daarnaast is gevraagd om te komen met praktische en realistische oplossingen voor een toekomstbestendige spoedzorg voor mensen met een acute hulpvraag.

12 december a.s. worden de resultaten uit dit onderzoek gepresenteerd door Wouter J. Bos, voorzitter KPMG Gezondheidszorg, tijdens het minisymposium van VPHuisartsen: