Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Succesvol verandermanagement in de zorg

Carlton President, Maarssen
1604 Reed Business / Zorgvisie

Details evenement

04 december 2013
09:00 uur
Carlton President, Maarssen
Zorgvisie
v.a. 499

Bezuinigingen, nieuwe wetgeving, wensen van patiënten, meer met minder en ontwikkelingen zorgen voor een continu veranderende omgeving.

Grote kans dat u op dit moment ook in een veranderproces zit met uw team. U merkt aan uw team dat zij het zoveelste verandertraject niet meer trekken en in de weerstand schieten. Ingesleten, niet wenselijke patronen steken weer de kop op. Het is essentieel dat u uw team meekrijgt in de verandering.

Het is bekend dat de menselijk factor de grootste boosdoener is bij het mislukken van veel veranderingen. Hoe doorbreekt u dit? Hoe zorgt u voor draagvlak en veranderbereidheid bij uw medewerkers? Hoe zorgt u dat uw medewerkers meer eigen verantwoordelijkheid gaan dragen en productiever worden?

Deze dag levert u de technieken, instrumenten en wetenschappelijke inzichten waarmee u de verandering wel laat slagen. Daarnaast biedt het inspirerende praktijkverhalen, waar medeprofessionals tegenaan zijn gelopen.

Wat kunt u van de Masterclass Succesvol verandermanagement in de zorg verwachten:
•  Expert Arend Ardon leert u de ingesleten patronen te doorbreken
•  Jan van Setten vertelt u hoe u draagvlak en betrokkenheid creëert en daarmee de
   productiviteit verhoogt
•  U leert, hoe u als zorgprofessionals leiding kunt geven aan veranderingen
•  U gaat in gesprek met mede professionals over hun vraagstukken en oplossingen,
   begeleid door de veranderexperts

Inspirerende praktijkcases:
Ziekenhuizen- Veranderen van cultuur
Ook op zoek om onnodige fouten te voorkomen? Betrek uw medewerkers in het verandertraject. Samenwerken, communicatie, afstemming en gebruik maken van elkaars expertise staat centraal in deze praktijkcase. Dr. Peter van der Voort, Intensivist IC OLVG

Gehandicaptenzorg – Een verandertraject in door groei
Als kleine organisatie groot geworden. Hoe kun je kleinschaligheid blijven organiseren? Hoe ging deze kleine gehandicaptenzorg instelling om met deze verandering? Waar liepen ze tegenaan en welke lessen kunnen we uit dit verandertraject halen? Bart de Bruin, Directeur Stichting Phusis

Thuiszorg - De begeleiding naar een zelforganisatie
Een thuiszorg afdeling begeleiden naar een zelforganisatie. In deze praktijkcase: de sense of urgency om te veranderen, de aanpak en de resultaten. Ingrid Windmeijer, Procesbegeleider zelforganisatie Amstelring

Vermijd de vele valkuilen die je bij veranderingen kunt maken en kom naar deze dag. U gaat vol inzichten en essentiële technieken naar huis.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.veranderkunde.nl