Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

6e Nationale Voedingscongres

de ReeHorst, Ede
279 Algemeen

Details evenement

05 maart 2013
de ReeHorst, Ede
Alliantie Voeding
0318-435484

Het thema van dit 6e Nationale Voedingscongres is ‘jong geleerd, oud gedaan’. Topexperts lichten de nieuwste inzichten op wetenschappelijk- en klinisch niveau toe en geven adviezen met betrekking tot dieet- en medische behandelingen. Wat zijn de gevolgen van onze eetgewoonten van geboorte tot op hoge leeftijd? Wat is het effect van de leeftijd op de voedingsinname en de ontwikkeling van (darm)gezondheid? Direct na onze geboorte wordt het microbioom van ons maagdarmkanaal ontwikkeld. Is er een relatie tussen deze ontwikkeling en verschillende chronische aandoeningen op latere leeftijd?

Tijdens dit congres organiseert de Nederlandse Academie voor Voedingswetenschappen (NAV) het debat ‘Ik geloof er niks van’. Hierin gaan wetenschapsjournalist Hans van Maanen en Universitair Hoofddocent aan Wageningen University, Dr. Marianne Geleijnse met elkaar in debat gaan over de geloofwaardigheid van voedingsonderzoek. De NAV is het platform voor wetenschappelijk opgeleide voedingskundigen in Nederland.