Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

CVZ Toekomstbeelden burgers

Gouda
509 Algemeen, Reed Business / Zorgvisie

Details evenement

08 maart 2013
12:30 uur
Gouda
STG
info@stg.nl
0182601540
Gratis

CVZ en STG organiseren een toekomsttraject met burgergroepen over de super actuele vraag “Wanneer vindt u voor uzelf een kleiner zorgpakket nu en in de toekomst acceptabel?”.

Met het recente CPB rapport ‘De prijs van gelijke zorg’ is er veel te doen over solidariteit, betaalbaarheid en het verzekerde zorgpakket. CVZ en STG kiezen ervoor om de toekomstdiscussie over een kleiner zorgpakket te voeren met burgergroepen en verzekeraars buiten de zorg. Welke ideeën leven er buiten de zorg, die kunnen leiden tot relevante en vernieuwende toekomstbeelden?


De eerste helft van maart worden twee workshops georganiseerd waarin met creatieve technieken patronen zullen worden doorbroken om een schets te maken van hoe het verzekerde zorgpakket er uit zou kunnen zien met veel minder vergoedingen. Wat verstaan we onder verzekerde zorg? Wat hoort werkelijk in het zorgpakket thuis en wat eigenlijk niet?

De eerste workshop wordt gegeven voor verzekeraars (besloten groep), maar voor de tweede workshop zoekt STG een groep burgers met lef. Ben u dat? Voor een profielbeschrijving kijkt u onderaan deze pagina.

 

In een middagvullende workshop op vrijdag 8 maart (12.30-17.00 uur) gaat u onder leiding van een ervaren trainer met creatieve technieken aan de slag om u anders naar de situatie te laten kijken. U gaat met elkaar de uitdaging aan om provocerende stellingen te bedenken over de invulling van het zorgpakket.

U start met een lekkere lunch om elkaar vast te leren kennen. De middag wordt afgesloten met een borrel. Deelname is gratis.

 

Profielschets:

STG is op zoek naar burgers die durven. Mensen die ‘anders denken’ niet uit de weg gaan. Mensen die buiten de kaders kijken en daar niet van schrikken, mensen die hun eigen plannen doorzetten, dwars tegen wat gangbaar is in. Mensen die afstand kunnen nemen van hun vak. Maar ook gemoedsbezwaarden, pensionado’s, filosofen, studenten en bijvoorbeeld ouders die samen een woonvoorziening voor hun kinderen hebben geregeld.

 

Herkent u zichzelf in bovenstaand profiel? Meld u dan nu aan voor de workshop (via het inschrijfformulier), waarin u onder begeleiding van een creatief denker extreme invalshoeken gaat verzinnen over de verzekerde zorg. Per groep is plaats voor 10-12 mensen. Aanmelden kan tot en met 24 februari 2013. Daarna ontvangt u meer informatie over het programma en de locatie.

Meer informatie kunt u krijgen bij Jorien Kruijswijk Jansen, projectleider. Telefoonnummer: 0182 601540 of via de e-mail