Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Kunst & FM

Maastricht School of Management, Maastricht
208 Algemeen

Details evenement

20 maart 2013
11:30 uur
Maastricht School of Management, Maastricht
Ifmec i.s.m. F-MEX
ifmec@ifmec.nl
050-5017409
350 euro / 85,- voor elke extra deelnemer per organisatie

Ook dit jaar organiseert Ifmec het Symposium Kunst & FM tijdens de TEFAF 2013 in Maastricht en wel op 20 maart aanstaande. Kunst is in elke organisatie terug te vinden, het maakt de beleving van ruimten namelijk aangenamer, creëert sfeer, versterkt het imago van de organisatie, maar roept ook emoties op en brengt communicatie op gang. Door middel van kunst raken medewerkers gemotiveerd. Kortom, kunst speelt een belangrijke ondersteunende rol binnen de organisatie. Vaak ligt het beheer van de bedrijfskunst bij de facilitair manager. Voor openbare instellingen(zorginstellingen) speelt kunst vaak nog een grotere rol met het beheer van de eigen kunstcollectie.

Dit jaar worden de verschillende aspecten van Kunst in relatie tot Facility Management besproken. Zo wordt er door Mark Mobach van Hanze Hogeschool gesproken over de relatie Kunst en FM vanuit een holistisch perspectief. Nu de financiële mogelijkheden beperkter zijn, staat ook kunst en het beheer hiervan onder druk. Des te meer reden om hier vanuit een facilitair perspectief naar te kijken. Marcel Schreuder van AON zal het dan ook hebben over de risico’s en het verzekeren van kunst.

Het symposium vindt plaats tijdens de TEFAF 2013, welke wordt gehouden van 15 – 24 maart. De TEFAF Maastricht ( The European Fine Art Foundation) vond in 2012 alweer voor de 25ste keer plaats en de beurs wordt wereldwijd gezien als de belangrijkste kunst- en antiekbeurs ter wereld.  Er zijn ruim 260 vooraanstaande internationale handelaren uit 20 landen aanwezig en daarmee mag de beurs niet gemist worden door verzamelaars en afgevaardigden van musea, maar is deze ook zeker interessant voor personen die bedrijfsmatig met kunst verbonden zijn of gewoon zelf geïnteresseerd zijn in kunst. Het symposium vindt plaats bij Maastricht School of Management op loopafstand van de beurs. Na het symposium is er dan ook de mogelijkheid om de beurs te bezoeken. Geïnteresseerde partners zijn ook van harte welkom op de beurs.

Voor meer informatie of aanmelding: ifmec@ifmec.nl of www.ifmec.nl

Programma

 

11.30 – 12.30 uur          Ontvangst inclusief lunch bij de Maastricht School of    Management (MSM)

12.30 uur                      Lezing 1:  Beschouwing over de verhouding tussen Kunst en Facility management door Mark Mobach (Lector Facility     Management Hanzehogeschool)

13.10 uur                      Lezing 2:  Kunst in publieke ruimten en gemeentelijke instellingen

13.50 uur                      Lezing 3:  Risico’s en verzekeren Marcel Schreuder(Directeur     Artscope/Aon)

 14.30 uur                      Beursbezoek TEFAF

 15.00 uur                      Hapje en drankje op de beurs

 19.00 uur                      Sluiting beurs

 

Locatie

 Maastricht School of Management (MSM)  op loopafstand van de kunstbeurs TEFAF in het MECC en het treinstation Randwijck.

Kosten

Symposium (incl. TEFAF) € 350,-

Iedere extra deelnemer per bedrijf € 85,-

F-MEX leden € 85,-