Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Isala Publieksacademie: lezing over innovaties bij hartritmestoornissen

theater Odeon, Zwolle
297 Algemeen

Details evenement

02 april 2013
19:30 uur
theater Odeon, Zwolle
Isala klinieken
gratis

Lezing over innovaties bij hartritmestoornissen
Hartbonken, een onregelmatige hartslag, transpireren en duizeligheid. Hartritmestoornissen kunnen het dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. Sommige mensen zijn angstig of krijgen het gevoel flauw te vallen, anderen hebben er weinig tot geen last van. Er zijn verschillende soorten hartritmestoornissen. Soms klopt het hart te snel, te traag of te onregelmatig. Afhankelijk van het type hartritmestoornis kan een behandeling worden ingezet.

Sprekers
De sprekers van deze avond zijn Peter Paul Delnoy en Elvan Arif, beide cardioloog in Isala.
Zij vertellen over  nieuwe ontwikkelingen bij de behandeling van boezemfibrilleren. Cardioloog Delnoy gaat dieper in op de ontwikkeling van draadloze pacemakers en ICD’s (inwendige defibrillator) en de controle en begeleiding van patiënten bij Isala via de thuismonitoring. Cardioloog Elvan neemt u mee in de wereld van de ablatietechnieken en nieuwe toepassingen daarvan. Natuurlijk is er tijdens deze avond ook gelegenheid om uw vragen te stellen en met beide artsen in gesprek te gaan.

De lezing vindt plaats in de Hemminkzaal van theater Odeon in Zwolle en is geschikt voor iedereen. De artsen leggen de complexe materie op een begrijpelijke manier uit. Plaatsbewijzen zijn gratis verkrijgbaar via het Bespreekbureau van Theater Odeon de Spiegel. Wanneer u niet in de gelegenheid bent om naar het theater te komen, dan kunt u de lezing live volgen via een webstream op www.isalapublieksacademie.nl Vooraf en tijdens de avond zelf kan er interactief meegetwitterd worden via #IPA13.