Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Zorgprogramma voor Preventie en Herstel

Rotterdam
386 Algemeen, Reed Business / Zorgvisie

Details evenement

13 mei 2013
15:00 uur
Rotterdam
Zorgprogramma voor Preventie en Herstel
zeegers@pallashrc.com
010 4474449
0

Achtergrond

In 2013 worden verschillende activiteiten georganiseerd om verder kennis te maken met het Zorgprogramma voor Preventie en Herstel (ZPH), een transitie-experiment binnen het Nationaal Programma Ouderenzorg, regionaal netwerk ouderenzorg GENERO. Het ZPH-kennismakingstraject heeft een theoretische en praktische invulling. De activiteiten starten met een minisymposium op 13 mei 2013. Tijdens dit symposium wordt het ZPH toegelicht en kunt u kennismaken met verschillende bij het zorgprogramma betrokken zorgprofessionals.

 

Na het symposium worden drie samenhangende workshops aangeboden (3, 17 en 24 juni 2013, voor maximaal 20 deelnemers). Naast informatie over de achtergrond en verschillende elementen van het ZPH is er tijdens deze workshops ook de gelegenheid voor praktische oefeningen. Deelnemers aan de workshops kunnen daarna meelopen in de praktijk. Vervolgens kan onder begeleiding aan de slag worden gegaan met vroegtijdige identificatie van kwetsbare ouderen in het ziekenhuis (maximaal vier ziekenhuizen in combinatie met per ziekenhuis een verpleeghuis).

 

Doelgroep

Professionals werkzaam in ziekenhuizen, verpleeghuizen, eerste lijn: geriaters, specialisten ouderengeneeskunde, geriatrieverpleegkundigen, transferverpleegkundigen, verpleegkundigen, nurses practitioner, maatschappelijk werkers, revalidatieartsen, huisartsen (ouderengeneeskunde), (geriatrie)fysiotherapeuten, praktijkondersteuners huisartsen, zorgmanagers, opleiders, bestuurders en anderen betrokken bij de zorg voor kwetsbare ouderen; en ouderenvertegenwoordigers.