Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Clinical Management Workshop Concentratie & Spreiding

Huis de Salentein, Nijkerk
142 Algemeen

Details evenement

16 januari 2014
16:00 uur
Huis de Salentein, Nijkerk
The Decision Institute
+31 (0)346 574 942
295

De focus op volume vergroting heeft geleid tot een een record aantal grootschalige ziekenhuisfusies de laatste jaren. De relatie tussen volume en kwaliteit is lang niet altijd evident. In plaats van ons blind te staren op de aanwezigheid van een voldoende aantal patiënten moeten we wellicht meer oog hebben voor de randvoorwaarden die spreiding en concentratie tot een succes kunnen maken.

Leer aan de hand van de Harvard case ‘Children’s Hospital of Philadelphia’ van prof. Michael Porter over netwerken, concentratie en spreideing. De workshop bestaat uit een intensieve Harvard-style business case discussie, gevolgd door een gerichte discussie over de lessen en uitdagingen voor Nederlandse zorgprofessionals.  De sessie vindt plaats in een interactieve open setting onder leiding van ir. Maarten Koomans.