Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Business cases opstellen in de zorg (basis)

Oudlaan 4, Utrecht
349 Algemeen

Details evenement

06 oktober 2014
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
565

Als manager krijgt u steeds meer verantwoordelijkheden. Het maken van strategische, beleidsmatige en financiële keuzes is aan de orde van de dag. Steeds vaker wordt u gevraagd om een business case te onderbouwing. Voor veel managers is de business case echter een nieuw gegeven en een lastige opgaaf!

Op het bedrijfsproces binnen zorginstellingen komt steeds meer nadruk te liggen. Denk hierbij aan nieuwe producten en organisaties die in de markt worden gezet (zoals zorgzwaartepakketten en ZBC’s). En denk hierbij ook aan het herinrichten van zorgprocessen: de aanschaf van een nieuw registratiesysteem, het uitbreiden van OK-capaciteit of het aantrekken van een extra medisch specialist/behandelaar. Dit vraagt om werken met business cases. Een goed onderbouwde business case helpt u tot de juiste strategische en financiële beslissing te komen!

Maar hoe stelt u een goede business case op? En waar moet u rekening mee houden?

Q-Academy organiseert de training ‘Business cases opstellen in de gezondheidszorg’. Op een interactieve en praktische manier gaan wij in op het opstellen en beoordelen van een business case. U leert waaraan een goede case moet voldoen, welke risico’s u in kaart moet brengen en hoe u de case financieel onderbouwt. Met voorbeelden en praktijkcasussen leert u zelf een business case op te stellen.

Na afloop van de training heeft u alle instrumenten in handen om een business case financieel en kwalitatief op te stellen en te beoordelen.