Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Omgaan met gedragsproblemen bij thuiswonende dementerende ouderen

Aristo Amsterdam, Amsterdam
353 Algemeen

Details evenement

01 oktober 2014
10:00 uur
Aristo Amsterdam, Amsterdam
Leids Congres Bureau
071-5148203
EUR 330,- excl btw met diverse kortingsmogelijkheden

Door overheidsbeleid en maatschappelijke veranderingen blijven veel dementerende cliënten zo lang mogelijk thuis wonen. Bij thuiswonende dementerende ouderen zijn behalve ziekte-gerelateerde oorzaken van probleemgedrag, ook factoren van invloed die in verpleeg- en verzorgingshuizen veel minder spelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de invloed van communicatie(problemen) tussen de dementerende cliënt en zijn/haar partner of mantelzorger.

Wijkverpleegkundigen en thuiszorgmedewerkers hebben geen team dat ook op de afdeling loopt, ze gaan alleen naar cliënten en daardoor zijn andere zaken belangrijk: wie is je achtervang? Hoe ga je als ‘gast’ in het huis van de cliënt zo goed mogelijk te werk? Hoe schat je probleemsituaties juist in en hoe kom je tot een gedegen analyse? Wat kun je doen om mantelzorgers te ondersteunen? En wanneer is thuis wonen echt geen optie meer? Wiens welzijn is dan leidend, dat van cliënt of de mantelzorger?

Tijdens deze interactieve masterclass gaan deskundige sprekers met veel praktijkervaring in op bovenstaande en andere vragen. U krijgt praktische handreikingen die u meteen kunt toepassen in uw dagelijkse praktijk. Verder bent u van harte uitgenodigd vooraf casuïstiek en/of vragen in te zenden.