Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

‘De rol van de patiënt in het veranderende zorglandschap.’

Gelre Ziekenhuizen, Apeldoorn
353 Algemeen

Details evenement

21 november 2014
09:30 uur
Gelre Ziekenhuizen, Apeldoorn
Netwerk Cliëntenraden Zorg
info@ncz.nl
0651222505
€ 30,- p.p. incl. lunch!

Gelre Ziekenhuizen en NCZ organiseren op 21 november 2014,
ter ere van het afscheid van de Voorzitter Cliëntenraad de heer Ton van der Vet,
een symposium over ‘De rol van de patiënt in het veranderende zorglandschap.’

Programma:

10.30 uur: Ontvangst, de koffie staat klaar!

11.00 uur: Opening en welkom door dagvoorzitter de heer Ton van der Vet, oud-voorzitter Cliëntenraad Gelre Ziekenhuizen.

11.15 uur: Presentatie door Prof. dr. Rudi G.J. Westendorp, Executive Director, over ‘De rol van de (oudere) patiënt in het veranderende Zorglandschap.’

Rudi Westendorp studeerde en promoveerde aan Universiteit Leiden. Hij was werkzaam als internist aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) in eerste instantie op de intensive care, later op de afdeling geriatrie en gerontologie waarvan hij ook geruime tijd het hoofd was. Sinds 2000 is hij hoogleraar ouderengeneeskunde, heeft meer dan 500 wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan en ruim veertig promovendi succesvol bij hun promotie begeleid. Hij is sinds 2008 oprichter en directeur van Leyden Academy on Vitality and Ageing. In die rol is hij ook VITALITY!-programmaleider van de Medical Delta, het samenwerkingsverband van universiteiten en medisch centra in Leiden, Delft en Rotterdam, dat samen met de overheid en het bedrijfsleven oplossingen zoekt om op hoge leeftijd fysiek en mentaal fit te blijven. Hij is lid van een groot aantal nationale commissies, waaronder het
Nationaal Programma Ouderen namens de NFU (2008); de wetenschappelijke adviesraden van het NIDI (Den Haag); Center of Healthy Ageing (Kopenhagen); en het Max Planck Institute for Demographic Research (Rostock).
In januari 2014 verscheen van zijn hand het boek 'Oud worden zonder het te zijn- over vitaliteit en veroudering'. Hierin wordt onze levensloop van alle kanten belicht - van biologie en geneeskunde, tot zorg en maatschappij.
Westendorp wordt veelvuldig door televisie en schrijvende pers geraadpleegd. Nieuws is dat Rudi Westendorp per 1 januari 2015 Professor of Medicine at Old Age aan de Universiteit van Kopenhagen wordt. De Health and Medical Sciences-faculteit van de universiteit heeft deze leerstoel voor Westendorp gecreëerd. Lees HIER meer.

12.15 uur: afsluiting ochtendprogramma door dagvoorzitter de heer Ton van der Vet.

12.30 – 13.30 uur: Lunch.

13.30 uur: Opening middagprogramma door dagvoorzitter de heer Ton van der Vet.

13.45 uur: Presentatie door Drs. Michel van Schaik, Directeur Gezondheidszorg bij Rabobank Nederland, over ‘Het oogpunt van de financier met betrekking tot het veranderende Zorglandschap.’

Drs. Michel van Schaik (1960) is directeur Gezondheidszorg bij Rabobank International (Groot­bedrijf). Hij is sinds 1997 verbonden aan Rabobank, na acht jaar te hebben gewerkt in de zorgverzekeringsmarkt, waarbij hij verantwoordelijk was voor de zorgcontractering van ziekenhuizen en andere zorginstellingen in Amsterdam en Den Haag.
Hij is voorzitter van de Commissie Gezondheidszorg van de Nederlandse Vereniging van Banken en lid van de Commissie Gezondheidszorg van VNO-NCW. Van 2004 tot 2010 was hij lid van de Raad van Toezicht van het Nederlands Huisartsen Genootschap. Sinds 2011 is hij commissaris bij De Ondernemende Huisarts te Eindhoven.
Michel van Schaik is als gastdocent in financieringsvraagstukken in de gezondheidszorg verbonden aan het Erasmus Centrum voor Management Development in de zorg, de Universiteit van Tilburg (TRANZO) en de Nyenrode Business universiteit. Hij is medeauteur van het boek Diagnose 2025: over de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg, dat in juni 2010 verscheen. Michel van Schaik studeerde Tandheelkunde aan de Universiteit van Amsterdam (doctoraal examen in 1986) en volgde een Master of Science-opleiding in Public Health aan de Universiteit van California te Los Angeles (MsC-graad in 1988).

14.30 uur: Presentatie over ‘Rol en input van- en voor de patiënt met betrekking tot het gebruik van E-health technologie.’ (spreker nader te bepalen)

E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Denk daarbij bijvoorbeeld aan videocontact met thuiszorgmedewerkers of tele-monitoring van patiënten met chronische aandoeningen. De komst van e-health heeft gevolgen voor de rol van de patiënt.

15.15 uur: Afsluiting door dagvoorzitter de heer Ton van der Vet en door Drs. G.J. Heuver, lid Raad van Bestuur Gelre ziekenhuizen, portefeuillehouder Zorg.

15.30 uur: Afsluitende borrel waarbij aandacht besteed wordt aan- en gelegenheid is om afscheid te nemen van Ton van der Vet.

• Locatie: Het Gelre Ziekenhuis Apeldoorn vindt u aan de Albert Schweitzerlaan 31, 7334 DZ, Apeldoorn. Het ziekenhuis is goed per openbaar vervoer bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Voor meer informatie over locatie en bereikbaarheid verwijzen wij graag naar: www.gelreziekenhuizen.nl

• Kosten: € 30,- p.p. inclusief lunch en consumpties!

• Aanmelden kan via de website of door een mail te sturen naar: info@ncz.nl met daarin vermeld het aantal personen/de betreffende instelling/organisatie/het factuuradres.

• Voor meer informatie over deze dag kunt u bellen met Marika Biacsics; 0651222505