Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Energiezuinige zorg- en verpleegomgeving via een ESCO?

Amstelring (Locatie Groenelaan), Amstelveen
158 Algemeen

Details evenement

05 november 2014
13:30 uur
Amstelring (Locatie Groenelaan), Amstelveen
Amstelring en ESCoNetwerk
030-6981988
Gratis

Verpleeg- en verzorgingstehuizen willen zo hoog mogelijk kwaliteit zorg aanbieden dat aansluit op de woon -en zorgbehoeften van hun cliënten. De kwaliteit van de zorg hangt onlosmakelijk af van de kwaliteit van de huisvesting. Vaak wordt de kostenpost van de energierekening onderschat terwijl juist met het verlagen van de energie– en onderhoudsrekening financiële middelen vrijkomen die kunnen worden ingezet voor betere en betaalbare zorg.

Het behalen van kwaliteits- en besparingsslagen binnen zorgvastgoed is vooral een strategische vraag: hoe organiseert u de (energie)diensten die u voor uw vastgoed nodig heeft op een andere manier? Met behulp van een Energy Service Company (ESCo) kunnen huisvestingslasten terug worden gedrongen ten behoeve van de zorg. De ESCo neemt de investering op zich voor energiebesparingen en kiest de beste oplossingen om deze besparingen te realiseren. Vervolgens wordt de ESCo op basis van een prestatiecontract vanuit de energiebesparingen betaald. Als na verloop van tijd hiermee de investeringen zijn terugverdiend, vloeit deze winst terug naar de kas van de eigenaar/gebruiker.

Hoe organiseert u een kwalitatieve en energiezuinige zorg- en verpleegomgeving voor cliënten én personeel? ESCoNetwerk organiseert i.s.m. Amstelring, Eneco, Platform 31 en AT Osborne op 5 november van 14.00-17.00 bij Amstelring in Amstelveen (Locatie Groenelaan) een seminar voor zorgorganisaties. De Praktijkcasus van Amstelring zal tijdens dit seminar centraal staan.

Zorginstellingen kunnen zich gratis aanmelden door een een email te sturen naar secretariaat@esconetwerk.nl Vervolgens ontvangt u een bevestiging en het programma.