Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Functiecreatie in ziekenhuizen

Jeroen Bosch ziekenhuis, Den Bosch
508 Algemeen

Details evenement

03 november 2014
12:30 uur
Jeroen Bosch ziekenhuis, Den Bosch
Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen
congresbureau@caop.nl
070 – 376 5726
gratis

Afgelopen jaar hebben het Jeroen Bosch ziekenhuis en Streekziekenhuis Koningin Beatrix, samen met de Sociale Werkvoorzieningbedrijven WeenerXL en Hameland, aan een pilot meegedaan om medewerkers met een arbeidsbeperking in te zetten in hun ziekenhuis. De methode die hierbij is toegepast is functiecreatie. Door eenvoudige taken van het huidige personeel samen te voegen tot één of meerdere functies zijn de nieuwe functies geschikt voor medewerkers met een arbeidsbeperking. Het huidige personeel houdt zo meer tijd over voor hun kerntaken. De pilots hebben geleid tot een Handreiking; ook is een verkenning naar de huidige inzet van SW-medewerkers in ziekenhuizen ingevoerd. 

Programma
Tijdens de bijeenkomst vertellen de twee ziekenhuizen over hun ervaringen met de inzet van medewerkers met een arbeidsbeperking en kijken andere ziekenhuizen hoe zij ook functiecreatie kunnen toepassen. En er is aandacht voor de Participatiewet: wat betekent deze wet voor de zorg en hoe past functiecreatie hierin?

De bijeenkomsten zijn voor personeelsfunctionarissen, managers, OR-leden van de ziekenhuizen en voor iedereen uit de SW die betrokken is bij de inzet van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.