Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Isala Publieksacademie: lezing over COPD

Theater Odeon, Blijmarkt 25, Zwolle
310 Algemeen

Details evenement

10 november 2014
19:30 uur
Theater Odeon, Blijmarkt 25, Zwolle
Isala
038-4247527
gratis

Op maandag 10 november organiseert Isala een lezing over COPD.

Bij COPD (chronische bronchitis en longemfyseem) zijn de longen aangetast waardoor je niet goed kunt ademhalen en je minder energie hebt. COPD gaat niet meer over en heeft een behoorlijke impact op iemands leven. Maar het verloop van de ziekte is wel te beïnvloeden. Medicatie, voeding, beweging en leefstijl zijn belangrijke factoren. Welke rol heeft de dokter? Wat kan iemand met COPD zelf doen? Wat toont onderzoek aan over behandeling of leefstijleffecten? Meer hierover tijdens de Publieksacademie op maandag 10 november.

De sprekers van deze avond zijn Jan Willem van den Berg, longarts en
Hans Grotjohan, longarts. Beide sprekers zijn werkzaam bij Isala. Van den Berg geeft een toelichting op wat COPD is en welke rol medicatie heeft, en hij gaat in op enkele onderzoeken en innovaties op dit gebied. Grotjohan neemt na de pauze het stokje over en vertelt over het belang van longrevalidatie, de werkwijze hierin bij Isala en het effect van leefstijlaanpassingen op het verloop van de ziekte zoals stoppen met roken. 

De lezing start om 19.30 uur, de afsluiting is om circa 21.30 uur.

De lezing is laagdrempelig, geschikt voor iedereen. De toegang is gratis. Plaatsbewijzen kunnen gereserveerd worden bij het Bespreekbureau van Theater Odeon de Spiegel.

Thuis meekijken? Dat kan via de livestream op isalapublieksacademie.nl

Meer informatie is te vinden op isalapublieksacademie.nl