Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Leergang Lean Management Module 3: Vervolg stap 3 Flow

Utrecht
204 Algemeen

Details evenement

24 maart 2014
09:30 uur
Utrecht
Q-Academy
026-3830565
390,-

Q-Academy organiseert een nieuwe leergang, die uitgebreid ingaat op de mogelijkheden van Lean voor de gezondheidszorg. U leert hoe u werkprocessen kunt optimaliseren en hoe u zorgt voor 'flow' (doorstroming) zodat doorlooptijden gereduceerd worden. Tot slot leert u hoe u werkzaamheden zodanig kunt plannen dat er een vloeiend proces ontstaat, in een nette en geordende werkomgeving. De modules zijn zowel apart en als reeks te volgen. 

Module 3: Vervolg stap 3 Flow

- Reduceren van fouten en variatie

- Standaardiseren & Poka yoke; het borgen van verbeteringen

- Kanban, hoe zorg ik voor minimale voorraden?

- SMED, wisseltijd (bijvoorbeeld op een OK)

- Six Sigma versus Lean Management

Module 4: Stap 4 Push -> pull, stap 5 Perfectioneren (7 april 2014)
Module 5: de lean organisatie (Lean Enterprise) (14 april 2014)

Voor wie?
Functionarissen uit alle sectoren van de zorg: teamleiders, cluster- en unithoofden, managers innovatie, kwaliteitsfunctionarissen- en coördinatoren, hoofden patiëntenzorg en patiëntenlogistiek, verpleegkundigen, paramedici en artsen die betrokken (willen) zijn bij verbetertrajecten.