Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Studiedag Interne/Externe Communicatie

Editoo B.V., Schaapsdrift 49, Arnhem
230 Algemeen

Details evenement

13 maart 2014
09:30 uur
Editoo B.V., Schaapsdrift 49, Arnhem
Netwerk Cliëntenraden Zorg
info@ncz.nl
0651222505
100,- leden 125,- niet-leden

NCZ organiseert met medewerking van Editoo B.V. een studiedag Interne en externe communicatie & Social Media als instrument voor (centrale) cliëntenraden en Ambtelijk Secretarissen of Cliëntenraadondersteuners op 13 maart 2014 te Arnhem.

Aanvang 9.30 uur: Uitleg/demo over de software van Editoo waarmee online eenvoudig en voordelig mooie nieuwsbrieven gemaakt kunnen worden. Belangstellenden kunnen later op de dag een rondleiding door het bedrijf krijgen.

I. In- en externe communicatie: (10.00 – 12.00 uur) De workshop:
De hoofdactiviteit van (centrale) cliëntenraden is communiceren. De leden communiceren met elkaar, met interne geledingen zoals de RvB, de OR, de medische staf en mogelijk met andere (centrale) cliëntenraden en niet te vergeten, met cliënten.
Met al deze doelgroepen verloopt de communicatie anders en bij iedere doelgroep kunnen andere communicatiemiddelen worden ingezet. Brieven, gesprekken, enquêtes, mail, social media. Wat gebruik je in welke situatie?
Deze workshop verkent met u de mogelijkheden om zowel de interne communicatie als de communicatie met de omgeving van de Cliëntenraad te verbeteren.
Thema’s die besproken worden zijn onder andere:
- Hoe bepaal je een duidelijk doel voor je communicatie
- Welke wijze van communiceren past het beste bij de verschillende doelgroepen
- Waarvoor zet de je verschillende communicatiemiddelen in
Aan het eind van de bijeenkomst heeft u een start gemaakt met een communicatieplan voor uw (centrale) Cliëntenraad.

Voor wie: Zittende leden van een (centrale) cliëntenraad, ambtelijk secretaris, CR-Ondersteuner

Uw trainer: Hans van Dinteren (www.vandinterenconsultancy.nl)

II. Social Media voor de cliëntenraad: (13.30 – 15.30 uur) De workshop:
Een belangrijke taak van (centrale) cliëntenraden is het communiceren met de achterban. Denk hierbij aan cliënten, familieleden van cliënten, mantelzorgers en andere partijen. Na het volgen van de workshop In- en externe communicatie tijdens de ochtend is een start gemaakt met het communicatieplan voor de cliëntenraad. Hoe kunt u communicatie met de achterban praktisch toepassen met behulp van Social Media? Welke vormen van Social Media zijn er en welke vorm past bij uw achterban?
In deze workshop krijgt u een algemeen beeld van de mogelijkheden van Social Media en een specifiek beeld van de mogelijkheden van Social Media voor uw clientenraad.
Na afloop van de workshop heeft u praktische tips, handige tools en een start plan voor het gebruik van Social Media.

Voor wie: Zittende leden van (centrale) cliëntenraden, Ambtelijk Secretaris, CR-Ondersteuner

Uw trainer:
Raycko van Hummel (www.raycko.nl)

Voor deze workshop is het mee brengen van uw eigen laptop of tablet vereist en ervaring in het omgaan daarmee. Internetverbinding is op locatie via WIFI mogelijk.

Datum/tijdstip: 13 maart 2014 van 9.30 uur tot 16.00 uur. Vanaf 9.00 uur staat de koffie klaar. Een eenvoudige lunch van 12.00 – 13.30 uur is bij de prijs inbegrepen. Netwerken en uitwisselen van kennis/ervaring zijn onderdeel van deze dag!

Locatie workshop: Editoo B.V., Schaapsdrift 49, 6824 GP, Arnhem www.editoo.nl (treinverbinding met Arnhem Presikhaaf op 200 meter afstand, parkeergelegenheid volop aanwezig)

Prijs: € 100,- voor NCZ leden en € 125,- voor niet-leden.

Inschrijven: U kunt zich aanmelden door een mail o.v.v. ‘Studiedag 13 maart’ met uw naam, de naam van de organisatie en het factuuradres te sturen naar: info@ncz.nl

Heeft u slechts belangstelling voor één van de dagdelen meld het ons; afhankelijk van het aantal inschrijvingen kunnen wij bepalen of het mogelijk is. Het aantal plaatsen is beperkt: vol=vol.

Meer informatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marika Biacsics: 0651222505