Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Isala Publieksacademie: acuut hartinfarct

Theater Odeon, Zwolle
472 Algemeen

Details evenement

14 april 2014
19:30 uur
Theater Odeon, Zwolle
Isala
gratis

Bij een acuut hartinfarct komt er in hoog tempo veel op je af. Dat begint al in de ambulance. Maar wat gebeurt er eigenlijk verder in het ziekenhuis? En welke ontwikkelingen spelen er op dit gebied? Want zowel de zorg van de ambulancedienst als die van het Isala Hartlongcentrum is volop in ontwikkeling. En wat kun je doen om een (herhaling van) hartinfarct te voorkomen? Meer hierover tijdens de Isala Publieksacademie op 14 april a.s.

Sprekers

De sprekers op deze avond zijn ambulanceverpleegkundige Rudolf Tolsma, cardioloog Jan Paul Ottervanger en thoraxchirurg Roland Laurens. Aan de hand van een casus leggen de sprekers uit hoe de zorg in de gehele keten geregeld is voor patiënten met een acuut hartinfarct in de regio Zwolle. In het tweede deel van de lezing gaan de sprekers in op enkele innovaties. Zowel de zorg in de ambulance als in het ziekenhuis is nog steeds in ontwikkeling. Tot slot wordt ook nog stil gestaan bij misschien wel het belangrijkste aspect van deze avond: hoe voorkom je een (herhaling van) hartinfarct. Hier gaat het dan met name over leefstijl en revalidatie.

Ongeveer twee weken voorafgaand aan de lezing verschijnt er ook een uitgebreid artikel in dagblad de Stentor.

Start lezing 19.30 uur, afsluiting circa 21.30 uur

U heeft voor de lezingen van de Publieksacademie een (gratis) plaatsbewijs nodig. U kunt een plaatsbewijs reserveren bij het Bespreekbureau van Theater Odeon de Spiegel via telefoonnummer (038) 428 82 88. Het Bespreekbureau is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 13.30 uur tot 17.30 uur (op donderdag tot 20.30 uur).

Reserveren van de kaarten via het Bespreekbureau is gratis. U kunt ook kaarten bestellen via de website van theater Odeon De Spiegel. In dat geval betaalt u via IDeal een bedrag van € 1,50 per bestelling.

Voor Wie

De lezingen zijn geschikt voor iedereen.

 Datum en tijd

Maandag 14 april 2014

19.30 uur tot circa 21.30 uur.

 

Locatie

De lezingen worden gehouden in de Hemminkzaal in theater Odeon aan de Blijmarkt 25 in Zwolle. Kijk voor een routebeschrijving en parkeergelegenheid op www.odeondespiegel.nl.

 

Contactpersoon

U kunt bij theater Odeon terecht met vragen over plaatsbewijzen of parkeergelegenheid. Voor alle andere vragen kunt u terecht bij de afdeling Concerncommunicatie van Isala, telefoonnummer (038) 424 75 27 of per e-mail via publieksacademie@isala.nl.