Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Symposium ‘De zelfredzaamheid van de klant’

Hotel: Kontakt der Kontinenten, Soesterberg
309 Algemeen

Details evenement

24 april 2014
13:00 uur
Hotel: Kontakt der Kontinenten, Soesterberg
Life Navigator
0657587691
x

Zelfredzaamheid in de zorg

Het zorgvraagstuk wordt steeds complexer en door de stortvloed van regels en procedures wordt de juiste zorg moeilijk toegankelijk. Met alle veranderingen en het doolhof aan verschillende instanties die hierbij betrokken zijn, wordt het voor de cliënt steeds lastiger om te bepalen welke zorg mogelijk is, hoe deze georganiseerd kan worden en of deze vergoed wordt of al dan niet betaalbaar is:

  • Cliënten worden nu vaak geleefd door hun ziekte en willen de regie over hun eigen leven terug. 
  • Door de decentralisatie van de WMO en AWBZ dreigt het kennisvraagstuk, dat daarbij essentieel is, in het gedrang te komen. 
  • De rol van ziekenhuizen verandert in het leveren van faciliteiten aan specialisten en het bieden van een platform worden waar kennis, zorgvraag en -aanbod bij elkaar komen. 
  • De invloed van de zorgverzekeraars op medicijnen en behandeling resulteert in een voor de cliënt onoverzichtelijk en onbegrijpelijk beleid, met procedures die meer tijd en aandacht vragen dan het zorgvraagstuk zelf. 

De cliënt centraal

De oplossing ligt in het zelfredzaam maken van de cliënt, zodat hij weer de regie in eigen handen krijgt en zo de persoonlijke zorgbehoefte op passende wijze in kan vullen. Zo wordt de keten inzichtelijk en haken de betrokken marktpartijen aan. Zo ontstaat een thema gebaseerde servicevoorziening, die werkt vanuit het perspectief van de klant.

 

Hoe kun je een dergelijke service realiseren en toepassen?

Op donderdag 24 april organiseert Life Navigator een symposium over zelfredzaamheid. Hier wordt ingegaan op hoe het mogelijk is de cliënt zelfredzaam te maken binnen zijn zorgbehoeften. Er zal een dialoog worden aangegaan met de aanwezigen in de zaal om te kijken hoe ver we daar in kunnen gaan. Hoe een dergelijke service te realiseren en toe te passen op de cliënt vanuit de thema's die spelen binnen zijn of haar zorgbehoeften? Hoe hem of haar te ondersteunen in het vinden en bepalen van de juiste zorg? Hoe marktpartijen in beeld te brengen die daar optimaal op aansluiten en binnen het zorgstelsel ook voor hen bereikbaar zijn?

Graag nodigen we jullie uit om deel te nemen aan het symposium of contact met ons op te nemen om toepassingen binnen de zorg te verkennen.