Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Congres Kwaliteitsregistratie start bij de bron

Domus Medica, Utrecht
623 Algemeen

Details evenement

14 mei 2014
09:30 uur
Domus Medica, Utrecht
MedicalPHIT
rbreas@phit.nl
+31 30 8200070

Registratie aan de bron en hergebruik van gegevens voor kwaliteit en onderzoek. Dat is de basis van vele projecten in Nederland om de kwaliteit van zorg te verbeteren. 
Op het congres "kwaliteitsregistratie start bij de bron" komen aan de hand van actuele projecten alle aspecten aan bod rondom het registreren, verzenden, verwerken en interpreteren van gegevens ten behoeve van kwaliteit van zorg. 
Onder leiding van dagvoorzitter Gert Jan van Boven van Dutch Hospital Data vertellen zorgprofessionals, IT specialisten en projectmanagers over de hobbels en successen bij de realisatie van werkende kwaliteitsregistraties. Daarnaast komen een aantal sprekers aan het woord over de benodigde randvoorwaarden zoals draagvlak, standaardisatie en de privacy aspecten die gelden bij de realisatie van kwaliteitsindicatoren op basis van in het primaire proces verkregen medische gegevens van patiënten. 
Het beloofd een interessante en leerzame dag te worden voor alle mensen die op wat voor manier dan ook betrokken zijn bij kwaliteitsindicatoren in de zorg en medical intelligence.