Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Lean Management Methode: A3-jaarplannen

Utrecht
684 Algemeen

Details evenement

26 mei 2014
09:00 uur
Utrecht
Q-Academy
026-3830565
225,-

We krijgen regelmatig de vraag naar korte trainingen, gericht op het aanleren van specifieke (Lean) vaardigheden. Op basis van deze vragen hebben we vier workshops ontwikkeld rond vier praktische en breed toepasbare methoden. De workshops zijn in twee groepen ingedeeld. Een gericht op kwaliteitsmanagers of –adviseurs en leidinggevende (waarde stroom analyse en probleem oplossen). De andere specifiek gericht op leidinggevenden (A3 jaarplan en Gembawalk/leiderschap).

Elke workshop kan apart worden gevolgd. De bij elkaar horende workshops worden op dezelfde dag georganiseerd, zodat u desgewenst makkelijk beide kunt volgen!

A3 jaarplannen
Schrijft u met plezier uw jaarplan, of is het een worsteling voor u? Of heeft u het gevoel dat uw jaarplan vooral dient als opvulling van de boekenkast De A3 jaarplan methode is erop gericht om kort en goed een jaarplan te maken, dat u daadwerkelijk gaat gebruiken. Kort: de naam zegt het al, het is 1 A3 formulier. Goed: het format dwingt u om aan te sluiten bij het beleid van de instelling en om actiegericht te formuleren. Dit levert niet alleen gemak en tijdswinst op bij het formuleren van uw jaarplan, maar ook een hanteerbaar werkdocument, dat u gedurende het jaar zult gebruiken.

Tijdens de workshop leert u de achtergronden van de A3 jaarplanmethodiek en oefent u in het gebruik ervan, met uw eigen instellingsbeleid en –doelstellingen als vertrekpunt.

Aan bod komt:

- Korte inleiding A3 jaarplanmethode

- Vaardigheden:
Opstellen A3 jaarplan, doelen en acties
Voeren A3 jaarplangesprekken