Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Lean Management Methode: Gembawalks en Lean leiderschap

Utrecht
151 Algemeen

Details evenement

26 mei 2014
13:15 uur
Utrecht
Q-Academy
026-3830565
225,-

We krijgen regelmatig de vraag naar korte trainingen, gericht op het aanleren van specifieke (Lean) vaardigheden. Op basis van deze vragen hebben we vier workshops ontwikkeld rond vier praktische en breed toepasbare methoden. De workshops zijn in twee groepen ingedeeld. Een gericht op kwaliteitsmanagers of –adviseurs en leidinggevende (waarde stroom analyse en probleem oplossen). De andere specifiek gericht op leidinggevenden (A3 jaarplan en Gembawalk/leiderschap).

Elke workshop kan apart worden gevolgd. De bij elkaar horende workshops worden op dezelfde dag georganiseerd, zodat u desgewenst makkelijk beide kunt volgen!


Gembawalks en Lean leiderschap
Leiderschap en Lean management zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een cultuur van continue verbeteren kan alleen ontstaan en blijven werken met goed leiderschap. Wat is dat? Hoe houdt u zicht op wat er werkelijk speelt op de afdeling, hoe coacht u uw medewerkers? Go to Gemba! In Lean jargon betekent Gemba: de plaats waar waarde wordt gecreëerd. De werkvloer.

In deze workshop leert u de ware betekenis en de waarde van Gembawalks en krijgt u handvatten en tips om uw leiderschapsstijl optimaal ondersteunend te laten zijn aan ‘veranderen’.

Aan bod komt:

- Korte inleiding Lean management

- De rol van de leidinggevende in Lean

- Vaardigheden:

  • So you think you are lean? Bent u al een ‘Lean leider’, welke vaardigheden hebt u al, welke kunt u nog aanleren
  • Gembawalk: voorbereiding, uitvoering en nazorg
  • Verbeterborden