Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

ANDERS WONEN MET SERVICE EN ZORG IN STAD EN BUURT

The Box Experience Center, Oostzaan
250 Algemeen

Details evenement

30 september 2014
14:30 uur
The Box Experience Center, Oostzaan
How2create Care
084-4300053
295

Het woon- en zorglandschap verandert, vooral op gemeentelijk en buurtniveau. De budgetten en verantwoordelijkheden van gemeenten, verzekeraars en burgers zijn aan het verschuiven. Burgers willen en moeten meer zelf regelen en verlangen andere zorg, terwijl het aanbod niet mee verandert. Ook buurten veranderen, zorgwoningen staan leeg en hele zorg- en servicepanden worden gesloten. Toch blijft er wel vraag naar zorg en service. Het moet alleen anders. Maar hoe? En hoe krijg je dat als gemeente, stadsdeel, woningcorporatie en zorgverlener voor elkaar?

How2create Care heeft in opdracht van Cordaan te Amsterdam een onderzoek gedaan in de gemeente Amsterdam naar nieuwe mogelijkheden om zorg en service volgens de nieuwste wensen en eisen te kunnen invullen. De resultaten van dit onderzoek worden gepresenteerd tijdens het debat ’Anders wonen met service en zorg in stad en buurt’, op 30 september 2014 te Oostzaan.

Programma
Naast de presentatie van de voorlopige onderzoeksresultaten komen diverse sprekers aan het woord over bewezen oplossingen en nieuwe ideeën voor zorg en serviceverlening in gemeenten, stadsdelen en buurten. Zo spreekt Prof. dr. T. A. Abma, leerstoel Participatie & Diversiteit, VUMC over wat ouder worden in een jonge, hippe stad als Amsterdam betekent en hoe we het wonen en de zorg kunnen verbeteren. Bert Holvast van Alzheimer Nederland gaat in op de nieuwe regels en verwachtingen van de mantelzorg en het dilemma van bestuurlijke (on)gehoorzaamheid.
Na de plenaire presentaties zijn er diverse workshops te volgen over onder meer ‚de kunst van gelukkig oud worden’, ethiek en financiering, businesskansen in de seniorenmarkt en meer.

Voor meer informatie en het gedetailleerde programma: info@how2createcare.nl