Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Leergang Lean in de zorg

t/m 01-12-2015 - Oudlaan 4, Utrecht
383 Algemeen, Reed Business / Zorgvisie, Zorgvisie Academy

Details evenement

06 oktober - 01 december 2015
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
1705

Efficiency- en kwaliteitsverbetering staan in de zorgsector hoog op de agenda. Hoe kunt u complexe processen efficiënter inrichten zonder de cliënt uit het oog te verliezen? Veel zorginstellingen passen de principes van Lean Management inmiddels succesvol toe. Lean is een krachtige en praktijkgerichte filosofie waarbij de cliënt centraal staat. Op basis van cliëntwaarde worden verspillingen in het proces geëlimineerd, neemt de kans op fouten af, en staat uw organisatie in het teken van continu verbeteren (Kaizen).

Lean denken en doen!

Q-Academy organiseert een leergang die uitgebreid ingaat op de mogelijkheden van Lean in de zorg. U gaat aan de slag met diverse verbetermethodieken. U leert hoe u primaire en administratieve werkprocessen kunt optimaliseren en hoe u zorgt voor ‘flow’ (doorstroming), zodat doorlooptijden en wachttijden gereduceerd worden. Daarnaast ondervindt u hoe u werkzaamheden zodanig kunt plannen dat er een vloeiend proces ontstaat, in een nette en geordende werkomgeving. Tot slot: het gaat niet alleen om Lean doen, maar ook om Lean denken: u vraagt zich continu af hoe het werk slimmer, beter en anders kan.

Praktijkgerichte modules

De leergang ‘Lean in de zorg’ bestaat uit 5 modules. Iedere module gaat in op een specifieke fase van het optimalisatietraject. In de eerste module leert u de principes van Lean. Deze module vormt de basis voor de andere modules. In module 5 krijgt u handvatten om van losse projecten te komen tot één Lean organisatie (integrale aanpak). De modules zijn als complete leergang te volgen, maar ook afzonderlijk, afhankelijk van uw eigen leerbehoefte. Voor het volgen van de modules 2-5 is voorkennis van Lean (module 1) wenselijk.

De leergang heeft een interactief en praktijkgericht karakter. Vanuit de theorie gaat u aan de slag met diverse opdrachten en praktijksimulaties. Uw opgedane kennis is direct inzetbaar, waardoor u in uw eigen praktijk snel resultaten kunt boeken. 

module 1: kennismaking Lean
module 2: waardestroomanalyse
module 3: First Time Right
module 4: continu verbeteren
module 5: van Lean project naar Lean organisatie

Maatwerk: deze training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op:http://www.qacademy.nl/training/leergang-lean-in-de-zorg.html