Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Training Informatiebeveiliging - ISO 27001 en NEN 7510

t/m 16-10-2015 - Hoofdkantoor Acknowledge, , Waalre
154 Algemeen

Details evenement

15 - 16 oktober 2015
09:00 uur
Hoofdkantoor Acknowledge, , Waalre
Acknowledge
040 254 4430
875

Het goed beveiligen van informatie is voor alle organisaties van groot belang om het lekken van (gevoelige) data te voorkomen. Zeker nu ook per 1 januari 2016 het verplicht wordt om datalekken te melden aan zowel het College Bescherming Persoonsgegevens (CPB) als aan de gebruikers die hiervan nadelige gevolgen kunnen ondervinden.

Wij bereiden je alvast goed voor op deze wetswijziging met de tweedaagse training Informatiebeveiliging - ISO 27001 en NEN 7510 ((Informatiebeveiliging in de Zorg) op 15 en 16 oktober aanstaande. Aan de hand van deze twee standaarden helpen wij jouw organisatie bij het gestructureerd realiseren van passende beveiligingsmaatregelen om risico’s als datalekken te beperken én te voorkomen.

Inhoud:
Tijdens deze training behandelen we de volledige theorie van ISO 27001 en NEN 7510. De volgende onderwerpen komen aan bod:

- Introductie op de actuele standaard ISO 27001 en NEN7510
- De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving
- Risicoanalyse en –management
- Beveiligingsbeleid en -maatregelen

We voorzien je van diverse handige tools en materialen voor toepassing in de praktijk. Je krijgt voorbeelden aangereikt van verschillende procedures, een beveiligingsbeleid en je krijgt een tool om de risicoanalyse succesvol uit te voeren.

Aan het eind van de training ben je volledig op de hoogte van de actuele standaarden, ben je voorbereid op de nieuwe wet- en regelgeving en ben je in staat een risicoanalyse en beveiligingsbeleid op te stellen en uit te voeren.