Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Landelijk Congres Moderne Dementiezorg

Spant!, Bussum
318 Algemeen

Details evenement

24 november 2015
09:00 uur
Spant!, Bussum
StudieArena
info@studiearena.nl
035-5394005
€ 340

Speciale aandacht voor wat mensen met dementie nog wel kunnen.

StudieArena en zorginnovatiebureau DAZ organiseren i.s.m. het Alzheimercentrum van het VU medisch centrum, Alzheimer Nederland, Trimbos-instituut, Radboudumc Alzheimer Centrum, Deltaplan Dementie op 24 november 2015 de 8e editie van het Landelijk Congres Moderne Dementiezorg.

Wij bieden je een gevarieerd congresprogramma waarin vernieuwende ontwikkelingen uit de dagelijkse dementiepraktijk worden gecombineerd met de laatste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. Alle plenaire lezingen en activiteiten hebben te maken met het in de kracht zetten van de persoon met dementie. Dit congres kenmerkt zich door de vele disciplines die elkaar ontmoeten en inspireren.

In het programma spelen mensen met dementie
 en mantelzorgers een actieve rol. Het plenaire programma start met een bijdrage over de start van DementieNet door prof.dr. Marcel Olde Rikkert, hoogleraar geriatrie, bijgestaan door Minke Nieuwboer over werken in netwerken. DementieNet is een kwaliteitsprogramma voor het vormen van netwerken om de kwaliteit van dementiezorg te verbeteren. Aansluitend is er speciale aandacht voor de toegevoegde waarde van muziek in de zorg voor mensen met dementie. In de middag staat een bijzonder intermezzo op het programma over dementie op (zeer) jonge leeftijd.

Zie voor het hele programma: http://www.studiearena.nl/congressen/congressen_item/t/landelijk_congres_moderne_dementiezorg_6