Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Isala Publieksacademie: vroegtijdige opsporing hartproblemen

Theater Odeon, Blijmarkt 25, Zwolle
172 Algemeen

Details evenement

15 april 2015
19:30 uur
Theater Odeon, Blijmarkt 25, Zwolle
Isala
he.snaak@isala.nl
038 424 75 27
Reserveren van de kaarten via de theaterkassa is gratis. U kunt ook kaarten bestellen via de website van Zwolse Theaters, www.zwolsetheaters.nl. In dat geval betaalt u via IDeal een bedrag van € 2,00 per reservering.

Een betekenisvolle rol spelen op een cruciaal moment in het leven van de patiënt en zijn naasten. Niet alleen door in het ziekenhuis patiënten te behandelen, maar ook door kennis en ervaring te delen buiten het ziekenhuis. Daarom verzorgt Isala laagdrempelige lezingen in Schouwburg Odeon over veel voorkomende ziektes, innovaties en onderzoek. Dagelijks worden in Nederland 1.000 mensen in het ziekenhuis opgenomen met hart- en vaatziekten. Elke dag sterven 107 mensen aan hart- of vaatziekten. Deze aantallen moeten omlaag. Daarom is het vroegtijdig opsporen van hartproblemen belangrijk. Een cardioloog heeft soms dus wel wat weg van een rechercheur. Welke onderzoekstechnieken zijn tegenwoordig mogelijk? Wanneer worden ze wel of niet ingezet? Wat meten ze eigenlijk? Is behandeling altijd een logisch vervolg? Of kan een patiënt zelf iets doen om problemen te voorkomen of het tij te keren? Sprekers De sprekers op deze avond zijn cardiologen Jorik Timmer en Marc Waskowsky. Aan de hand van hun kennis, ervaring en praktijkvoorbeelden leggen de sprekers bijvoorbeeld uit wat artherosclerose (aderverkalking) eigenlijk is. Jorik Timmer gaat vooral in op onderzoekstechnieken als de fietstest, de CT scan en de SPECT CT. Wanneer worden ze wel of niet ingezet, en wat wordt er eigenlijk gemeten? Marc Waskowsky neemt u mee in de wereld van risicofactoren en leefstijl. Reserveren U heeft voor de lezingen van de Publieksacademie een (gratis) plaatsbewijs nodig. Deze kunt u nu al reserveren bij de Zwolse Theaters. De lezingen vinden plaats in de Hemminkzaal van Schouwburg Odeon. U kunt een plaatsbewijs reserveren bij de theaterkassa van theater De Spiegel via telefoonnummer (038) 428 82 88. Deze theaterkassa is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. De theaterkassa in Schouwburg Odeon is van dinsdag t/m zaterdag geopend van 10.00 uur tot 19.00 uur.