Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Workshop Pesten is Niemand Waardig

De Creatieve Coöperatie, Esdoornstraat 3, 8021 WB, Zwolle. , Zwolle
145 Algemeen

Details evenement

20 april 2015
14:00 uur
De Creatieve Coöperatie, Esdoornstraat 3, 8021 WB, Zwolle. , Zwolle
Netwerk Cliëntenraden Zorg
info@ncz.nl
0651222505
€ 80,00

Workshop:

Pesten is niemand waardig

De basis:
Uit onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen blijkt dat 20 % van de ouderen aangeeft weleens gepest te worden. Het verzorgend personeel geeft aan dat het zelfs om 40 % van de ouderen gaat.
Inmiddels blijkt dat dit niet alleen geldt voor de ouderen. Ook jongeren die aangewezen zijn op hulp, worden soms gepest door hun omgeving. Ook op de werkvloer ontaarden grapjes ten koste van anderen makkelijk in pestgedrag. Sommige bewoners worden opzettelijk uitgesloten of beledigd en trekken zich angstig terug. Anderen lijken hier beter mee om te kunnen gaan of doen mee om zelf niet gepest te worden.
Gepest worden, terwijl je je niet kunt verweren, is heel dramatisch….

NCZ heeft deze workshop laten ontwikkelen door drs. Joke Koenen, HRM adviseur en vertrouwenspersoon (www.koenenconsult.nl) en drs. Dolf Mulder, geestelijk verzorger en ethicus (www.dolf-mulder.nl) om (centrale) cliëntenraden bewust(er) te maken van het taboe wat er op pesten heerst en om inzicht te geven in de mogelijkheden die er zijn als het gaat om anti-pestbeleid voor zorginstellingen. Deze workshop is bedoeld voor (centrale) cliëntenraden, ondernemingsraden, vertrouwenspersonen, klachtenfunctionarissen, managers en bestuurders in de zorg en andere belangstellenden. Er wordt interactief materiaal gebruikt en voorbeelden van praktische wijsheid gegeven. Een checklist zal u inzicht geven in de wijze waarop uw instelling met pestgedrag omgaat. NCZ vindt het van belang dat cliëntenraden ook weten bij te dragen aan een veilig leefklimaat van kwetsbare patiëntgroepen in de zorg.

Voor wie: 
(beginnende) (Centrale) Cliëntenraden/Patiëntenadviesraden, Ambtelijk Secretarissen/CR/OR Ondersteuners, verplegend/verzorgend personeel, managers/bestuurders, klachtenfunctionarissen, ondernemingsraden, (cliënt) vertrouwenspersonen, andere belangstellenden.

Uw trainers:
• Drs.Joke Koenen, HRM adviseur en vertrouwenspersoon (www.koenenconsult.nl)
• Drs. Dolf Mulder, geestelijk verzorger en ethicus (www.dolf-mulder.nl)

Resultaat:
- U krijgt meer inzicht in pestgedrag.
Wat is het verschil tussen pesten en plagen? Hoe werkt dit in een groep? Wat zijn de gevolgen?
- Checklist anti-pestbeleid
- Inzicht in beleid en professionaliteit van uw organisatie. Hoe wordt in uw instelling anti-pestbeleid vormgegeven? Wie zijn hierbij betrokken? Welke bijdrage kunt U leveren bij de borging van de sociale veiligheid voor cliënten.

Datum/tijdstip:
Maandag 20 april van 14.00 - 16.30 uur. Vanaf 13.30 uur staat de koffie klaar.

Locatie workshop:
De Creatieve Coöperatie, Esdoornstraat 3, 8021 WB, Zwolle.
Telefoon: 038 760 0 380
Er is gratis parkeerruimte achter het gebouw.
Klik HIER voor een routebeschrijving.

Prijs:
€ 60,- voor NCZ leden en € 80,- voor niet-leden.

Inschrijven:
U kunt zich aanmelden via onze website of door een mail o.v.v. Workshop ‘pesten niemand waardig’ met uw naam, de naam van de organisatie en het factuuradres te sturen naar: info@ncz.nl

Meer informatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marika Biacsics: 0651222505