Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

2e Landelijke Studiedag Patiëntveiligheid in het ziekenhuis

Leerhotel Het Klooster, Amersfoort
287 Algemeen

Details evenement

27 mei 2015
10:00 uur
Leerhotel Het Klooster, Amersfoort
Leids Congres Bureau
0715148203
370

De Nederlandse zorg komt uit recent onderzoek weer als beste van Europa naar voren. Er blijft echter winst te behalen zolang vermijdbare fouten de patiëntveiligheid in gevaar brengen. Meer en meer blijkt de manier waarop artsen, verpleegkundigen en patiënten elkaar aanspreken op risicovol gedrag en leren van wat goed gaat, dé winstpakker bij patiëntveiligheid.

Tijdens deze studiedag gaan we dieper in op de menselijke factor als sleutel tot het verbeteren van patiëntveiligheid. Welke cultuuromslag is nodig en hoe bereik je die? Op welke manier kunnen we patiënten en mantelzorgers betrekken om de zorg veiliger te maken? En wat kunnen we leren van de aanspreekcultuur bij de politie? In de middag kunt u kiezen uit verschillende praktijkgerichte keuzesessies over het belang van verontschuldigingen voor de patiënt, communicatie rond de overdracht en tijdens het perioperatieve traject, en feedback geven en ontvangen.