Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Isala Publieksacademie Medicatieveiligheid

Schouwburg Odeon, Blijmarkt 25, 8011ND Zwolle, Zwolle
447 Algemeen

Details evenement

14 september 2015
19:30 uur
Schouwburg Odeon, Blijmarkt 25, 8011ND Zwolle, Zwolle
Isala
038-4247527
gratis

Medicatieveiligheid
Patiënten moeten kunnen rekenen op veilige geneesmiddelen. Als verkeerde geneesmiddelen worden voorgeschreven of medicijnen onjuist worden gebruikt, ontstaat een risico op gezondheidsschade. Bijvoorbeeld door interacties tussen medicijnen, een allergische reactie, of bijwerkingen. Situaties die je vooral wilt voorkomen.
Hoe zorgen we er in het ziekenhuis voor dat een patiënt de juiste medicatie krijgt, in de juiste dosering met goede instructies? Wat is de rol van de ziekenhuisapotheek hierbij of het Landelijk Schakelpunt? En wat kan de patiënt zelf doen? Meer hierover én handige tips in de Publieksacademie op maandag 14 september a.s.