Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Kostprijsberekening voor RIBW’s

t/m 06-10-2015 - Oudlaan 4, Utrecht
158 Algemeen

Details evenement

28 september - 06 oktober 2015
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
1095

Het speelveld van de zorgverkoop voor RIBW’s (zorgaanbieders die beschermd wonen leveren) is veranderd met de overheveling van begeleiding, dagbesteding en inloop naar de Wmo. Met deze overheveling loopt uw organisatie steeds meer financieel risico. Het hebben van betrouwbare kostprijzen is hierbij een onmisbare schakel!

Waarom kostprijzen voor RIBW’s?
Voor het overgangsjaar 2014-2015 hebben veel gemeenten voor tarieven gekozen die grotendeels gebaseerd zijn op de NZa-tarieven. Voor de inkoop van 2016 neemt de concurrentie van andere zorgaanbieders toe en beoordelen gemeenten RIBW-producten vooral op prijs in combinatie met bereikte resultaten. Gemeenten gaan hun inkoopmacht nu meer benutten, wat prijsdruk oplevert voor RIBW’s. Voor u dus van groot belang hierop te anticiperen door uw eigen kostprijzen inzichtelijk te maken. Zo staat u sterker in uw onderhandelingen.

Hoe berekent u kostprijzen en waar kunt u uw bedrijfsvoering bijsturen?
Q-Academy biedt u de training Kostprijsberekening voor RIBW’s. In een unieke praktijkgerichte en interactieve opzet gaat u met de kostprijzen voor uw eigen organisatie aan de slag. Met onze kostenverdeelstaatmethode is het mogelijk deze berekeningen met Excel zeer efficiënt en goedkoop te doen, zonder aan betrouwbaarheid in te leveren. De trainers doorlopen met u en de andere deelnemers de verschillende stappen die leiden tot uw eigen kostprijzen.

Onze ervaren trainers hebben dergelijke kostprijstrajecten inmiddels al bij meer dan 50 VV&T-organisaties doorlopen.

Maatwerk: deze training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: https://www.qacademy.nl/opleidingen/open-trainingen/kostprijzen-ribw