Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Nascholing Interpretatie Laboratoriumonderzoek en basiscursus ECG lezen voor physician assistants en verpleegkundig specialisten

Hogeschool Inholland, Boelelaan 1109, 1081 HV Amsterdam, Amsterdam
306 Algemeen

Details evenement

23 september 2015
13:00 uur
Hogeschool Inholland, Boelelaan 1109, 1081 HV Amsterdam, Amsterdam
Hogeschool Inholland Academy
06 2111 5484 / 072 518 35 98
€ 250,-

Nascholing voor verpleegkundig specialisten en physician assistants

Als verpleegkundig specialist en als physician assistant is het belangrijk vaardigheden te blijven toepassen, nieuwe inzichten en ontwikkelingen te blijven volgen en kennis te verdiepen en verbreden.

Is uw basiskennis omtrent het interpreteren van laboratoriumonderzoek voldoende? En hoe bedreven bent u in het lezen van ECG’s? Met deze gecombineerde nascholing Interpretatie Laboratoriumonderzoek en basiscursus ECG lezen breidt u uw vaardigheden uit en vergroot u uw kennis!

Programma/onderdelen
De nascholing is verdeeld in twee delen:

1. Interpretatie Laboratoriumonderzoek
Aan de hand van casusmateriaal worden verschillende veel voorkomende laboratoriumafwijkingen besproken. Er is hierbij veel ruimte voor interactie. U leert onder andere waar u rekening mee moet houden bij afwijkende laboratoriumuitslagen en welke vragen u zou kunnen stellen. Tevens komt de interpretatie van afwijkende laboratoriumuitslagen aan bod.

2. Basiscursus ECG lezen
Het ontstaan van het ECG, afwijkingen van geleidingssystemen van het hart, tachycardie, de hartas, ischemie en het hartinfarct worden behandeld. De nascholing legt een goede basis voor verdere studie van het ECG. U leert onder andere veel voorkomende en belangrijke afwijkingen op het ECG herkennen, dit aan de hand van voorbeeld-ECG’s.

Accreditatie
Accreditatie bij de V&VN-VS en NAPA is aangevraagd.

Start
Amsterdam, woensdag 23 september 2015
Duur
één bijeenkomst van 13:00 - 19:30 uur
Investering
€ 250 (inclusief broodjesbuffet)
Niveau
post-hbo
Docenten
Dr. Michel Tervoort, drs. Menno Visser