Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Stoomcursus horizontaal toezicht

Oudlaan 4, Utrecht
274 Algemeen

Details evenement

25 januari 2016
13:00 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
275

Er wordt veel aandacht besteed aan de rechtmatigheid van declaraties in de zorg. De huidige systematiek is complex en er zitten veel risico’s in het registratieproces. Dit leidt tot onzekerheid en wantrouwen. Om de rechtmatigheid van declaraties te verantwoorden, is er steeds meer controle op de registratie- en facturatieprocessen.

De complexe regels, inefficiënte controles en onzekere omzet waren aanleiding voor de eerste gesprekken over horizontaal toezicht. Met als doel: geen controles achteraf, maar duidelijke afspraken over processen gebaseerd op wederzijds vertrouwen, waarbij transparantie en eigen verantwoordelijkheid een belangrijke rol spelen. Zorginstelling en zorgverzekeraar maken vooraf dus afspraken over het toepassen van de registratieregels, de inrichting van registratieprocessen, beheersmaatregelen, monitoring en de communicatie hierover.

De cursus gaat in op wat horizontaal toezicht nu precies is en wat dit betekent voor uw organisatie.

Maatwerk: deze training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: Stoomcursus horizontaal toezicht