Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Denktank IZO

Corpus, Oestgeest
102 Algemeen

Details evenement

03 november 2016
09:00 uur
Corpus, Oestgeest
Zorginstituut Nederland
info@istandaarden.nl
0

Zorginstituut Nederland organiseert op 3 november a.s. weer een Denktank IZO (Informatievoorziening Zorg en Ondersteuning). Het thema is ‘cliënt en data’. Deze tweede Denktank van 2016 is een dag vol inspiratie over innovatie in informatie-uitwisseling in de zorg en ondersteuning.

Goede, snelle en veilige gegevensuitwisseling in de zorg en ondersteuning krijgt steeds meer aandacht. Samen met partijen in het zorgveld van Zvw, Wlz, Wmo en Jeugdwet werkt het Zorginstituut toe naar gestandaardiseerde informatie-uitwisseling.

Denken en doen
De Denktank IZO van 3 november 2016 staat geheel in het teken van cliënt en data. Rond dit thema gaan de deelnemers met diverse sprekers en workshopleiders denken én doen. Zo presenteert de Gemiva-SVG Groep een digitale omgeving waarin ouders mee kunnen kijken in het dossier van hun kind en in nauw contact met zorgverleners staan.

Inleiding door Bas Eenhoorn
Bas Eenhoorn, Digicommissaris van Nederland, leidt de Denktank in. Onder zijn regie maken overheidsorganisaties plannen voor de voortgang en ontwikkeling van een veilige en betrouwbare digitale overheid.

Vier workshops
In vier workshops gaan deelnemers met experts op zoek naar mogelijkheden om zowel de cliënt, zorgaanbieders als gemeenten in hun kracht te zetten. De onderwerpen van de workshops:
• Een persoonlijke gezondheidsomgeving: wat wil je MedMij?
• Intelligent zoeken in de zorg
• Verantwoordingsinformatie Aanbieders (ViA)
• Harmoniseren of vertalen? That’s the question!