Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Masteropleiding Advanced Health Informatics Practice

t/m 08-02-2018 - De Boelelaan 1109, 1081 HV Amsterdam, Amsterdam
737 Algemeen

Details evenement

04 februari 2016 - 08 februari 2018
09:15 uur
De Boelelaan 1109, 1081 HV Amsterdam, Amsterdam
Hogeschool Inholland
rob.doms@inholland.nl
06 1270 9899
€ 8.950 jaar 1 en € 8.350 jaar 2

Master Advanced Health Informatics Practice: vergroot uw kennis van ICT binnen de zorg! 

Binnen de zorg neemt ICT een steeds belangrijkere rol in. Verslaglegging en communicatie via het Elektronisch Patiëntendossier worden in een groot aantal instellingen ingevoerd en ook het verlenen van zorg op afstand met domotica en patiëntenportalen neemt een grote vlucht. Steeds meer instellingen realiseren zich dat zorg te complex is om over te laten aan ICT-ers. Tegelijk beseft men dat ICT te complex is om over te laten aan zorgprofessionals. Kortom er is behoefte aan een nieuwe schakelfunctie: de zorginformaticus of de advanced health informatics practitioner die de zorgbehoeften kan vertalen naar innovatieve ICT-oplossingen en daarbij de taal van zowel de zorgwereld als van de ICT-wereld spreekt.

De masteropleiding Advanced Health Informatics Practice van hogeschool Inholland biedt aan zorgprofessionals verschillende mogelijkheden om een succesvolle bijdrage te kunnen leveren aan innovatieprojecten op het snijvlak van zorg en ICT.

Doelgroep
U werkt in de ICT binnen de zorg als zorginformaticus in een zorginstelling, variërend van ziekenhuizen tot gehandicaptenzorg of thuiszorg. Of u bent een externe leverancier van zorg of van informatiesystemen. Of u bent betrokken bij ICT-projecten binnen uw zorgorganisatie. U heeft een hbo werk- en denkniveau. Uw mededeelnemers werken in een soortgelijk beroep en hebben hetzelfde werk- en ervaringsniveau. 

Programma/onderdelen
U krijgt een brede beroepsgerichte basis aangeboden op het vlak van ICT toegepast op zorgorganisaties en zorgprocessen. U start met 6 periodes waarin u zich bekwaamt in een beroepsrol. De beroepsrollen zijn: analist, ontwerper, adviseur, implementatiespecialist, informatiemanager en projectmanager. U past het geleerde in elke periode direct toe door het maken van een beroepsproduct dat voor uw eigen organisatie relevant is. Naast de beroepsrollen bekwaamt u zich in elke periode in de rol als praktijkgericht onderzoeker en professioneel master. In de afstudeerfase werkt u aan een innovatie- en onderzoeksproject. Dit betreft een project uit uw eigen organisatie.

Jaar 1

informatieanalist: gedegen analyserenvan innovatie en informatievraagstukken
systeemontwerper: concreet ontwerpen van informatiesystemen en informatieprocessen
adviseur: adviseren over innovatie en ICT
implementatiespecialist: effectief en duurzaam implementeren van innovatieve systemen en processen

Jaar 2

informatiemanager: vertalen van informatie en architectuur naar effectief beleid
projectmanager: succesvol leidinggeven aan innovatieve projecten
afstudeerfase: innovatie- en onderzoeksproject
Wat leert u tijdens de masteropleiding Advanced Health Informatics Practice?

Na het volgen van deze opleiding bent u in staat om functies als informatieanalist, systeemontwerper, adviseur, implementatiespecialist, informatiemanager of projectmanager op het snijvlak van zorg en ICT te vervullen.

Resultaat
U ontvangt na volledig doorlopen van de masteropleiding Advanced Health Informatics Practice en succesvolle afronding een master diploma. De opleiding is geaccrediteerd door het Nederlands Vlaamse Accreditatie Orgaan (NVAO). Na een succesvolle afronding bezit u de internationaal erkende mastertitel MSc.