Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Academische eLearning Electronische Beslissingsondersteuning

t/m 17-06-2016 - Online, Online
241 Algemeen

Details evenement

18 maart - 17 juni 2016
Online, Online
AMC, Klinische Informatiekunde
€ 1250,-

Elektronische beslissingsondersteuning
Met elektronische beslissingsondersteuning kan de kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid aanzienlijk worden verbeterd. Maar welk systeem is het beste voor uw instelling? Is een EPD met beslissingsondersteunende capaciteiten bijvoorbeeld al voldoende? En hoe richt uw organisatie deze ondersteuning optimaal in, zonder dat allerlei alarmbellen de werkprocessen verstoren?

Vraagt u zich af wat de zin en onzin van elektronische beslissingsondersteuning is en wat het daadwerkelijk voor uw instelling kan betekenen? Voor veel zorgprofessionals blijkt het lastig te zijn om door de 'verkooppraatjes' heen te kijken en de echte toegevoegde waarde van deze systemen in te schatten.

De kennis en vaardigheden die u opdoet in deze module helpen u om de juiste beslissingsondersteunende diensten en systemen te identificeren en op een soepele manier binnen uw zorgprocessen te integreren.

In deze module leert u:
* Klinische taken te identificeren die verbeterd kunnen worden door beslissingsondersteuning
* Te beoordelen of een beslissingsondersteunende applicatie geschikt is voor uw klinische toepassing
* Eisen te specificeren voor een beslissingsondersteunende applicatie
* EPD’s met een ingebouwde generator voor beslissingsondersteunende applicaties te beoordelen op de geschiktheid voor het ontwikkelen van eigen toepassingen

Met de opgedane kennis en kunde bent u de perfecte klinische gesprekspartner voor managers, zorgverleners, informatieanalisten, EPD- en applicatie- leveranciers. Met hen kunt u kwaliteits- en veiligheidsvraagstukken analyseren, relevante en realistische zorgverbeteringsinitiatieven opstarten, implementeren en evalueren.

Startdatum: Vrijdag 18 maart 2016
Toetsdatum: Donderdag 16 juni 2016
Duur: 12 studieweken
Kosten: € 1250,- (korting voor medewerkers AMC/VUmc)
Accreditatie ABAN: aanvraag loopt

Wilt u meer weten over het gehele programma Health Informatics, kijk dan op de site.