Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

ICD-10 voor de zorgadministratie

Oudlaan 4, Utrecht
152 Algemeen, Zorgvisie Academy

Details evenement

31 maart 2016
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
540

Sinds juli 2015 is het verplicht voor alle nieuw geopende subtrajecten een ICD-10 diagnose vast te leggen. Ziekenhuizen zijn druk bezig geweest met het implementeren van de ICD-10 diagnose registratie. Er zijn verschillende scenario’s hoe de ICD-10 registratie vastgelegd wordt. Na de implementatie is er verdere begeleiding nodig vanuit de zorgadministratie. Naarmate artsen meer een ICD-10 registreren, komen er steeds meer vragen naar voren die gerelateerd zijn aan DBC/DOT.

Hoe ondersteunt u medisch specialisten bij het vastleggen van een juiste ICD-10 diagnose? Hoe pakt u vragen over ICD-10 op?

Q-Academy organiseert specifiek voor hoofden en medewerkers van zorgadministraties een training ICD-10. Centraal staan vragen als: Wat speelt er in uw ziekenhuis rond ICD-10? Wat zijn knelpunten voor medisch specialisten en hoe helpt u hen daarbij? Daarnaast zijn er zaken die u vanuit de zorgadministratie in de gaten dient te houden. Denk bijvoorbeeld aan de veranderingen in DBC-diagnose registratie door het gebruik van de diagnosethesaurus.

In deze praktijkgerichte en interactieve training doet u kennis, aandachtspunten en vaardigheden op om medisch specialisten op een juiste wijze te ondersteunen. We behandelen diverse casussen die bij uw zorgadministratie terecht kunnen komen. Desgewenst kunt u ook eigen (lastige) praktijkcasussen inbrengen.

Na afloop van de training:
Heeft u inzicht in de ICD-10 regelgeving en het belang van een juiste ICD-10 vastlegging.
Kent u het verband tussen ICD-10 en DBC/DOT.
Bent u bekend met de ondersteunende rol van de zorgadministratie.
Heeft u geleerd hoe u de medisch specialisten kunt ondersteunen.
Weet u hoe u effectief communiceert met medisch specialisten.

Maatwerk: deze training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: ICD-10 voor de zorgadministratie