Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Van goed idee naar businessmodel en businesscase

t/m 29-03-2016 - Oudlaan 4, Utrecht
231 Algemeen

Details evenement

22 - 29 maart 2016
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
875

‘Neem een goed idee mee en u gaat naar huis met een strategisch aanvalsplan!’ De vele ontwikkelingen in het zorglandschap doen innovatieve ideeën als paddenstoelen uit de grond springen. Ideeën voor nieuwe diensten en producten. Ideeën om nieuwe markten te betreden of om de dienstverlening nu echt anders te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan E-health, wijkcentra, arbeidsgerichte projecten in de zorg en samenwerkingen. En dat is nu precies de bedoeling van gezonde marktwerking…. In de private sector blijkt uit onderzoek dat de meeste ideeën/innovaties struikelen in de fase tussen plan en uitvoering. Ook blijkt dat plannen weinig tot slecht zijn doordacht. Hoe is dat in de zorg?

Hoe kom ik nu van idee tot heldere waardepropositie en een echt onderscheidend plan? Hoe kom ik tot een businessmodel (verdienmodel) en met welke relevante bedrijfseconomische aspecten moet ik rekening houden om een ‘go’ te krijgen op mijn businesscase?
Q-Academy biedt de nieuwe tweedaagse training Van goed idee naar businessmodel en businesscase. Op een creatieve, interactieve en praktische manier gaat u aan de slag met het opstellen van een businessplan en businesscase voor uw eigen idee. Daarbij wordt u intensief begeleid door twee ervaren adviseurs/trainers, die uw idee vanuit de praktijkvoering langs theorieën, praktische handvatten en valkuilen leggen. U leert over strategie, u gaat zelf een businessmodel ‘bouwen’ voor uw idee en we bespreken de essentie van een businesscase. Door op de juiste manier proactief bezig te zijn, verschijnt u goed voorbereid aan het bureau van uw controller, bestuurder, divisie- of regiomanager of leidinggevende!

Uiteraard geldt voor zowel deelnemers als trainers een strikte vertrouwelijkheid ten aanzien van de ideeën en de plannen.

Na afloop van de training:
Heeft u een goed onderbouwd voorstel om mee te nemen naar de beslissers in uw organisatie.

Maatwerk: deze training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: Van goed idee naar businessmodel en businesscase