Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Verlangen naar samenhang. Over systeemverantwoordelijkheid en pluriformiteit.

Pulchri, Lange Voorhout 15, Den Haag
177 Algemeen

Details evenement

26 april 2016
14:30 uur
Pulchri, Lange Voorhout 15, Den Haag
Raad voor Volksgezondheid en Samenleving
i.deprieelle@rvens.nl
gratis

Op dinsdag 26 april a.s. brengt de RVS het advies uit, getiteld: Verlangen naar samenhang. Over systeemverantwoordelijkheid en pluriformiteit.

Systeemverantwoordelijkheid is een veel gebruikte term om de rol van de rijksoverheid te duiden. Zeker als het gaat om het domein van zorg en maatschappelijke ondersteuning. Biedt dit begrip de gewenste duidelijkheid over de rolverdeling tussen (rijks)overheid en andere partijen? De Raad bespreekt het denken in termen van systemen, waarin ordening, integraliteit en samenhang uitgangspunten zijn. Dat is moeilijk te verenigen met maatschappelijke pluriformiteit als waarde die uiteenlopende wensen en noden van burgers centraal stelt. De Raad pleit daarom voor een ander perspectief op sturing en organisatie van zorg en maatschappelijke ondersteuning.

De presentatie van het advies vindt plaats op dinsdag 26 april a.s. van 14.30 tot 17.00 uur in Pulchri, Lange Voorhout 15 in Den Haag. Heeft u belangstelling om hierbij aanwezig te zijn? Meldt u zich dan aan via i.deprieelle@rvens.nl, o.v.v. uw naam en de organisatie waar u werkt.